Την Παρασκευή 16 Ιουνίου η παρουσίαση του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου – Στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες»

Πολιτισμός

Η θεσμοθετημένη παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2023, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον συνήθη γνώριμο χώρο που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια.

  Στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης, το γνωστό Τσαλοπούλειο (γωνία 25ης Μαρτίου-Ι. Δραγούμη) θα γνωστοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, ώρα 8:30 μ.μ. στο ευρύ κοινό το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και οι λοιπές δράσεις των παραστάσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου για το  φετινό καλοκαίρι.

  Η επίσημη έναρξη του πεντηκοστού δεύτερου θεσμού, με αφήγημα την αφιέρωσή του στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή αρχαιολογίας και ανασκαφέα του Δίου, Δημήτρη Παντερμαλή, ορίστηκε η 8η  Ιουλίου και η ολοκλήρωσή του στις 2 Σεπτεμβρίου 2023.

  Και το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών δημιουργιών (θέατρο-μουσική-λόγος-χορός), με ιδιαίτερη έμφαση όπως τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ότι: «πέρα των γνωστών παραστάσεων, τούτη τη χρονιά φιλοξενούμε και νέαρεύματα τεχνών, όπως τζαζ, μπλουζ και κλασσική μουσική.»

  Συνδιοργανωτές και του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, οι Δήμοι Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας Κολυνδρού, η Εφορία Αρχαιοτήτων Πιερίας, καθώς και ο Αρχαιολογικός Τομέας του Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου.

  Οι χώροι των παραστάσεων. Αρχαίο θέατρο και Ρωμαϊκό ωδείο καθώς και Αρχαιοθήκη Δίου, Κάστρο Πλαταμώνα, Βυζαντινός Ναός Παναγίας Κονταριώτισσας, θέατρο πάρκου Κατερίνης, Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, αρχαία Πύδνα.

  Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης.