Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ξεκινούν οι διαδικασίες υλοποίησης του κλειστού γυμναστηρίου Λεπτοκαρυάς, με χρηματοδότηση 2.970.000 ευρώ από την Π.Ε. Πιερίας

Αθλητικά Κοινωνία

Με το ποσό των 2.970.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας το έργο ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου Λεπτοκαρυάς. Η αίθουσα γυμναστικής και αθλοπαιδιών θα χρησιμοποιείται σαν προπονητήριο και για αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ.

Οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου ξεκίνησαν, μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης, αξίας 41.000€, που χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου και συνέταξε η Πιερική Αναπτυξιακή.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα θα αποτελείται από τρία βασικά τμήματα:
α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής
β. Τους βοηθητικούς χώρους,  που  θα  εξυπηρετούν τους αθλούµενους, τα αποδυτήρια, το γραφείο διαιτητών, το ιατρείο, τις αποθήκες, και το μηχανοστάσιο, καθώς και
γ. Τις κερκίδες, τους βοηθητικούς χώρους των θεατών και το κυλικείο

Με την ολοκλήρωση του έργου η Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου θα αποκτήσει μία ολοκαίνουργια εγκατάσταση που αποτελούσε ζητούμενο ετών, και θα αξιοποιηθεί για αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, εξυπηρετώντας αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ευχαριστεί την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, για την καθοριστική της βοήθεια στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.