Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τροφίμων «TUTTOFOOD 2023» του Μιλάνου

Τουρισμός

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας, συμμετείχε για τρίτη φορά στη διεθνή έκθεση τροφίμων «TUTTOFOOD 2023», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκθέσεων και εμπορίου «FieraMilano» στο Μιλάνο. 

        Η διεθνής έκθεση «TUTTOFOOD», η οποία πραγματοποιείται για 8η χρονιά, αποτελεί την 3η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στο κόσμο και είναι παγκοσμίως μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων-ποτών. Στη διοργάνωση του 2023 συμμετείχαν περισσότερα από 2.500 brands από 46 χώρες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 40.000 αγοραστές, προερχόμενοι από 111 χώρες. Φέτος η έκθεση αποτέλεσε το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers από όλο τον κόσμο, καθώς αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τους παραγωγούς και τους διανομείς ποιοτικών προϊόντων από ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και ποτών.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην «TUTTOFOOD» με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας και της εξωστρέφειας των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων. Φέτος η Περιφέρεια συμμετείχε στην έκθεση με επιχειρήσεις με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, με σκοπό την επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων τους, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους σε μία τεράστια αγορά, όπως η Ιταλική, η οποία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις εξαγωγών ελληνικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

          Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Β’ της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη Παναγιώτης Ζάραγκας και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Γραφείου ΟΕΥ στο Μιλάνο Γρηγόριος Ταβουλάρης, οι οποίοι συνομίλησαν με όλους τους εκθέτες που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Επίσης το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε πλήθος εμπορικών επισκεπτών και αγοραστών από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, αλλά και από τη Μέση Ανατολή, ενώ στο χώρο πραγματοποιήθηκαν πολλά επιχειρηματικά ραντεβού.

          Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήριος Μπάτος τόνισε: «Η Ιταλία αποτελεί τον πρώτο εξωστρεφή προορισμό για την Ελλάδα και ειδικότερα για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα 3 στα 10 προϊόντα που εξάγει η χώρα μας στη γειτονική χώρα είναι αγροδιατροφικά και ότι οι εξαγωγές αυτές αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά το έτος 2020. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγορά της Ιταλίας είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ανταγωνιστική. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει διαχρονικά με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες προβολής τις επιχειρήσεις και προωθεί τα ποιοτικά τους προϊόντα, γιατί πιστεύουμε ότι έχουν τις δυνατότητες να κερδίσουν μία ακόμη καλύτερη θέση στην ιταλική αγορά».