3,4. εκ.ευρώ για την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Καλλιθέας – Κ. Κουκοδήμος: “Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη” -Α. Μπουσνάκης: “Μιλάμε με έργο”

Κοινωνία

«Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Διεκδικήσαμε και πέτυχαμε μια ακόμη σημαντική χρηματοδότηση. Προχωράμε στην υλοποίηση ενός κομβικού έργου για την Καλλιθέα, που  θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας».  Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, με αφορμή την εξασφάλιση χρηματοδότησης 3.433.920 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, ο κος Κουκοδήμος  συνεχάρη τον πρόεδρο, το Δ.Σ. και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΚ, για την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη – σε μία ακόμα διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΚ.

«Μιλάμε με έργο και εγκρίσεις. Κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα για ένα έργο πνοής που η παρούσα διοίκηση εμπνεύστηκε, σχεδίασε και εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του. Η αντικατάσταση του υφιστάμενου και προβληματικού δικτύου υδροδότησης στην Δ.Κ. Καλλιθέας με την κατασκευή ενός νέου δικτύου ύδρευσης σύγχρονων προδιαγραφών, θα δώσει λύση σε μια χρόνια παθογένεια της περιοχής. Παράλληλα εξασφαλίζουμε τη μείωση του κόστους συντήρησης, αποκομίζοντας πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη από την εξοικονόμηση υδάτινων και ενεργειακών πόρων. Έπεται και συνέχεια με το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού, στο οποίο θα επικεντρωθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα» σημείωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης. 

Η ταυτότητα του έργου

Το νέο δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των κατοίκων, ενώ θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες πυρόσβεσης του οικισμού. Το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας είναι πεπαλαιωμένο και αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και πλαστικούς σωλήνες, ενώ παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στην ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή του και δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης του οικισμού. Για το λόγο αυτό θα γίνει η ολική αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, που θα ικανοποιεί με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο τη ζήτηση και η αντικατάσταση των υφιστάμενων με αγωγούς HDΡΕ 3ης γενιάς. Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου θα είναι 30.332 m. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του δικτύου θα αντικατασταθούν και οι ιδιωτικές συνδέσεις για όλους τους καταναλωτές. Συνολικά θα τοποθετηθούν 1.962 ιδιωτικές συνδέσεις.

Το έργο – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του – αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 31/12/2025.