Η συγκλονιστική διάσωση απο τα ερείπια 45χρονης από την ΕΜΑΚ στην Αλβανία (video)

Κοινωνία

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της Ελληνικής Αποστολής στην περιοχή Θουμάν της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, οι Έλληνες διασώστες έχουν ήδη απεγκλωβιστεί 2 ζωντανά άτομα και 7 ακόμη χωρίς τις αισθήσεις τους.

Η Ελληνική Αποστολή, από το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019 που έφτασε στην γειτονική χώρα ξεκίνησε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που επιχειρεί στην πόλη Thumane, περίπου 15 χλμ βορειοδυτικά της πόλης των Τυράννων, το απόγευμα της Τρίτης απεγκλώβισε ζωντανή μια γυναίκα 45 ετών καθώς και το βράδυ της ίδιας ημέρας μια γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ που επιχείρησε στο Δυρράχιο, την Τρίτη απεγκλώβισε ζωντανό έναν άνδρα 24 ετών. Η Ελληνική Αποστολή την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε δύο ζωντανά άτομα και ανέσυρε ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019 η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα και από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο Ελληνικές ομάδες της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, επιχειρούν μαζί στην πόλη Thumane. Το μεσημέρι ανέσυραν έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και το απόγευμα ακόμη έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Η Ελληνική Αποστολή την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 απεγκλώβισε τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Η Ελληνική αποστολή μέχρι στιγμής, συνολικά, έχει απεγκλωβίσει δύο ζωντανά άτομα και έχει ανασύρει επτά άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, που φέρνει στο φως το protothema.gr, απεικονίζει με τις κοπιώδεις προσπάθειες των μελών της 1ης Μονάδας της ΕΜΑΚ να βγάλουν εγκλωβισμενη γυναίκα  από τα ερείπια κτιρίου στο χωριό Θουμαν.

Στο βιντεο που τράβηξε Αλβανός διασωστης απότυπώνονται οι υπερανθρωπες προσπάθειες απεγκλωβισμού  μιας σοβαρά  τραυματισμενης 45χρονης που εντοπίστηκε καταπλακωμενη  μέσα στα συντριμια.

Όπως φαίνεται στο βιντεοσκοπημενο, από το κινητό τηλέφωνο υλικό, η επιχείρηση διάσωσής της βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο με τους Έλληνες διασώστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοι σε κάθε κίνηση τους.

Με χειρουργική ακρίβεια τοποθετούν τα χέρια τους στο σώμα της 45χρονης και επιχειρούν να την τραβήξουν χωρίς να την τραυματισουν. «Τράβηξε την και εγώ θα τραβήξω εσένα» ακούγεται να λέει ο ένας διασωστης στον άλλον και πράγματι σιγά, σιγά καταφέρνουν να σπρώξουν με επιτυχία  το σώμα της 45χρονης Αλβανίδας έξω από τα συντριμια.

Πηγή: Πρώτο θέμα

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=FKs7qK8len8[/youtube]