Αθανάσιος Γκούνας:Στόχος ένα νέο ΕΣΥ για όλους τους πολίτες»

Πολιτική Υγεία

«Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, μονιμοποίηση επικουρικών,  αύξηση μισθών, 380 ΤΟΜΥ, στήριξη της Ψυχικής Υγείας. Στόχος ένα νέο ΕΣΥ για όλους τους πολίτες».

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γκούνας  Αθανάσιος. Ενημερώθηκε από τον διοικητή κ. Χατζηγεωργίου για θέματα που αφορούν τη λειτουργία  του νοσοκομείου και στη συνέχεια μίλησε με εργαζομένους,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  γιατροί και νοσηλευτές, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό. Μετά τη δίωρη επίσκεψή του, ο κ. Γκούνας δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ  ακόμη μια φορά τους υγειονομικούς,  τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στην πανδημία, για το σπουδαίο έργο και το λειτούργημά τους. Τα δημόσια νοσοκομεία σήκωσαν όλο το βάρος της πανδημίας του κορωνοιού.  Η πανδημία ανέδειξε τις τεράστιες ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας να μπορέσει να ανταποκριθεί σε τόσο μεγάλες κρίσεις και αποτύπωσε την αδυναμία του ιδιωτικού τομέα να ανταποκριθεί σε αυτό. Ο χώρος της υγείας έχει πολλά προβλήματα.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει λύσεις. Στοχεύει στην οικοδόμηση ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ, για αξιοπρεπή περίθαλψη και φροντίδα υγείας για όλους, με αύξηση στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στο 7% του ΑΕΠ (4ετία), ενισχύοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με στόχο τη λειτουργία 380 ΤΟ.Μ.Υ. Θα ακυρώσουμε τους νόμους ΝΔ για εργασιακές σχέσεις –  ιδιωτικοποίηση, στηρίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. Θα αναβαθμίσουμε μισθολογικά τους εργαζόμενους του ΕΣΥ. Με εισαγωγικό μισθό 2.000€ στους γιατρούς, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, νέα δέσμη κινήτρων για προσέλκυση δυναμικού στο ΕΣΥ, μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με 15.000 προσλήψεις (4ετία) και θα επαναφέρουμε τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου σε καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση νοσοκομείων.

Πρέπει  επίσης να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον Ψυχιατρικό Τομέα που έχει παραμεληθεί – τώρα μάλιστα που οι ανάγκες  της ψυχικής υγείας είναι αυξημένες μετά την πανδημία- με στοχευμένες παρεμβάσεις. Είναι σαφές ότι με αυτά τα μέτρα και άλλα πολλά, ενισχύουμε τη δημόσια υγεία, για ένα νέο ΕΣΥ, μειώνουμε δραστικά την ταλαιπωρία των ασθενών, βελτιώνουμε τις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες. Γιατί η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό». 

Νέα γενιά, νέες ιδέες

Για την Ελλάδα, για την Πιερία.

ΓΚΟΥΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Λέκτορας  Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Οικονομολόγος -Μελετητής ΕΣΠΑ