Καταδικάστηκε ζευγάρι που μεσολάβησε για παράνομη υιοθεσία – Φιλοξένησαν την εγκυμονούσα στην Κατερίνη για να γεννήσει και να δώσουν το παιδί έναντι ποσού

Κοινωνία

Ποινή φυλάκισης 5,5 ετών επιβλήθηκε σε ένα ζευγάρι Βούλγαρων που κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ως διαμεσολαβητές σε παράνομη υιοθεσία που έγινε το 2016 αλλά και για σύσταση συμμορίας. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν οι θετοί γονείς που παραπέμφθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί ενώ από την κατηγορία της παράνομης υιοθεσίας απαλλάχθηκε η βιολογική μητέρα του βρέφος λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο καταδικασθέντες μετέβησαν σε χωριό της Βουλγαρίας όπου συνάντησαν ένα ζευγάρι που περίμενε παιδί και συνεννοήθηκαν να φιλοξενήσουν την εγκυμονούσα γυναίκα στην Κατερίνη μέχρι να γεννήσει στο νοσοκομείο της πόλης, ώστε στη συνέχεια να δοθεί το παιδί σε ενδιαφερόμενο ζευγάρι από τη νότια Ελλάδα έναντι χρηματικού ποσού -που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ-, το οποίο θα μοιραζόταν τμηματικά σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Όπως κατέθεσε γυναίκα αστυνομικός που συμμετείχε στην εξιχνίαση, αυτή ήταν μία από τις πολλές υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών που απασχόλησαν τις αρχές της Κατερίνης την περίοδο εκείνη. «Σε όλες υπήρχε προσυνεννόηση. Υπήρχε και δικηγόρος διαμεσολαβητής», είπε η μάρτυρας.

Κανένα από τα πρόσωπα που παραπέμφθηκαν στη δίκη δεν προσήλθε στο δικαστήριο, ενώ η ποινή που επιβλήθηκε στο ζευγάρι των Βούλγαρων δεν έχει αναστολή και έτσι όταν εντοπιστούν θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Πηγή:voria.gr