Θεοδοσία (Γνωσούλα) Χαϊλατζίδου: Έφυγε από τη ζωή ο γεωπόνος που έφερε το ακτινίδιο στην Ελλάδα – ” Τιμάμε τους ανθρώπους του τόπου μας”

Αγροτικά Πολιτική

Διάβασα χθες σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης για το θάνατο του Τάσου Μίχου, του γεωπόνου που έφερε το ακτινίδιο στην Ελλάδα. 

Θεώρησα χρέος μου να μάθω για τον πρωτοπόρο οραματιστή επιστήμονα. Ρωτώντας παλιούς του συναδέλφους του στη Διεύθυνση Γεωργίας της Π.Ε. Πιερίας (π. Νομαρχία) μου επιβεβαίωσαν όλα όσα διάβασα και μου εξήραν τον άνθρωπο που με δουλειά, επιμονή και αφοσίωση έφερε στο νομό μας την καλλιέργεια της ακτινιδιάς. 

Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει μια δυναμική καλλιέργεια από την οποία ζουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Η καλλιέργεια του ακτινιδίου έκανε γνωστή την Πιερία σε όλο τον κόσμο. 

Είναι χρέος μας να τιμούμε τους ανθρώπους που ανοίγουν δρόμους στην κοινωνία. Ειδικά όσους με την επιστημονική τους κατάρτιση και την πρωτοπόρο σκέψη ανοίγουν νέους ορίζοντες για την αγροτική παραγωγή και οικονομία του τόπου μας. Αυτό έκανε ο Τάσος Μίχος, και όλοι όσοι ζούμε στην Πιερία του οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ”.

Γνωσούλα Χαϊλατζίδου

Υποψήφια βουλεύτρια Πιερίας με το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

https://www.agronews.gr/oikonomia-kai-politiki/prosopa/205896/efuge-apo-ti-zoi-o-tasos-mihos-o-geoponos-pou-efere-to-aktinidio-stin-ellada/