Επισκέψεις των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος ΝΙΚΗ σε υπηρεσίες της Κατερίνης

Πολιτική

Πραγματοποιήθηκαν στις 24 Απριλίου 2023, εθιμοτυπικές επισκέψεις των υποψήφιων Βουλευτών της ΝΙΚΗΣ, Κομνηνού Δελβερούδη, Ιωάννη Ιντζέ,  Δημήτριου Παπαδόπουλου και Νικολάου Τσερτεκίδη, συνοδευόμενων από την Ασημίνα Πούλιου Γραμματέα της Τοπικής Κοινότητας του Κινήματος, στις παρακάτω Υπηρεσίες:

Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – Δ.Υπ.Α. (ΟΑΕΔ), Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διεύθυνση Δασών Πιερίας.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν τις θέσεις της ΝΙΚΗΣ και να συζητήσουν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους συγκεκριμένους φορείς και γενικότερα την κοινωνία.

Από τις παραπάνω συζητήσεις αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

Η Πιερία λόγω του μεγάλου αριθμού ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτει (1.500 επιχειρήσεις) έχει εξίσου σημαντικό αριθμό εποχιακών υπαλλήλων οι οποίοι όλοι εξυπηρετούνται από την Δ.Υπ.Α. (ΟΑΕΔ) Κατερίνης. Το εύρος αυτό είναι πολύ μεγάλο για μια υπηρεσία και κατά την πρακτική άλλων όμορων νομών, θα μπορούσε να διαμοιρασθεί σε δύο ή και τρία ανεξάρτητα γραφεία (πχ Λιτοχώρου ή Πλαταμώνα) για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Επίσης αξιοσημείωτο, αλλά παράλληλα απογοητευτικό, είναι ότι κατά την τελευταία δεκαετία και λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό περί τους 700.000 νέους εκ των οποίων οι 500.000 είναι άνδρες. Αυτό έχει πολλαπλές συνέπειες τόσο στο εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό, όσο και σε άλλους τομείς όπως η Εθνική Άμυνα, αφού τόσος μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων είναι αμφίβολο εάν μπορεί αντικειμενικά να επιστρέψει σε περίοδο κρίσεως ή πολέμου για να συνδράμει την πατρίδα. Η ΝΙΚΗ πιστεύει ότι αποτελεί χρέος της Πολιτείας να ακολουθεί σταθερά μια εθνική πολιτική και να προσπαθήσει να επαναπατρίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό από τους νέους αυτούς.
Εκτενέστερα αναλύονται οι θέσεις του κινήματος στο ζήτημα της απασχόλησης, στο πολιτικό  της πρόγραμμα στην ιστοσελίδα https://nikh.gr/theseis/oikonomia/6-anergia-forologia-syntaksiodotiko

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ Τοπική Κοινότητα Πιερίας