Κατερίνη: Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 34χρονος μητροκτόνος της Χαλκηδόνας

Κοινωνία

Με σκυμμένο το κεφάλι, το οποίο είχε ξυρίσει για να μην αναγνωρίζεται, εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Κατερίνης, ο 34χρονος μητροκτόνος της Χαλκηδόνας. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη για το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε στις 4 Απριλίου, όταν σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα την 71χρονη μητέρα του, πυροβολώντας την στο κεφάλι. 

Η δολοφονία της γυναίκας έγινε σε παράκτια περιοχή του Κορινού Πιερίας και ατάραχος ο δράστης οδήγησε για 67 χιλιόμετρα, έχοντας ως συνοδηγό τη νεκρή του μητέρα, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο με το θύμα μέσα, σε αγροτική περιοχή κοντά στα κοιμητήρια της Χαλκηδόνας.

 Έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί, ενώ είχε αφήσει σημείωμα στο σπίτι τους, όπου ομολογούσε το έγκλημα. Προκειμένου μάλιστα να παραπλανήσει τις αρχές ξύρισε το κεφάλι του και δεν είχε σταθερό σημείο διαμονής. 

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν έγινε αντιληπτός από ενοίκους πολυκατοικίας στην περιοχή του Ράδιο Σίτυ, οι οποίοι και τον πέρασαν για διαρρήκτη. Ήταν ντυμένος με βρόμικα ρούχα και έμοιαζε να τα έχει χαμένα.

Στην αρχή τους είπε πως πήγαινε σε κάποιον συγγενή του, στη συνέχεια ότι έψαχνε ένα μέρος να κοιμηθεί, αλλά οι ένοικοι των διαμερισμάτων είχαν ήδη ειδοποιήσει τις αρχές. Τα πρώτα λόγια του 34χρονου στη θέα των αστυνομικών ήταν «είμαι αυτός που ψάχνετε, αυτός που σκότωσε τη μάνα του».

πηγή:voria.gr