Νίκος Τσακιρίδης: “Να μιλήσουμε ξεκάθαρα με προτάσεις, όχι με κραυγές”

Πολιτική

Πολλές φορές σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μιλάμε για την ανάγκη ανανέωσης, τη συμμετοχή και την αποφασιστικότητα που θέλουμε να προωθήσουμε στον συνδυασμό μας με νέα πρόσωπα.

Πολλοί μου απευθύνουν το ερώτημα, ποια είναι τα μεγάλα ονόματα που θα έχετε για υποψηφίους; Χαριτολογώντας απαντώ ότι έχουμε αρκετά πολυσύλλαβα επίθετα στον συνδυασμό.

Για ακόμη μια φορά εκφράζω την άποψη, ότι αν επιδιώκουμε μια πραγματική αλλαγή στον δήμο μας, αυτή θα έρθει μέσα από εμάς τους ίδιους.

Προσπαθούμε να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας και να αφουγκραστούμε τις αγωνίες και τα προβλήματά τους. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να μιλήσουμε ξεκάθαρα. Να απευθυνθούμε στην κοινωνική πλειοψηφία, να σταθούμε δίπλα τους, να διεκδικήσουμε μαζί όλα αυτά που θα βελτιώσουν τις ζωές μας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και υποχρέωσης.

Η ιδέα της διαχείρισης ενός δήμου με νέους και άφθαρτους ανθρώπους είναι μια πρόκληση και μια υπέρβαση. Η γενιά μας πρέπει να βγει στο προσκήνιο με σεβασμό στην ιστορία και την προσφορά όλων αυτών που στο παρελθόν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας.

Ο τόπο μας όμως χρειάζεται ανανέωση, φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό για να μπορέσει να περάσει με σιγουριά και ασφάλεια στην επόμενη μέρα. Ποιος πιστεύει ότι αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με εναλλαγή ρόλων και ανθρώπων που προέρχονται μέσα από το ίδιο σύστημα;

Αν θέλουμε να οραματιστούμε έναν Δήμο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας την ώρα των επιλογών μας.

Και οι επιλογές μας αυτές θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θέλουμε αυτά να είναι μικροκομματικά συμφέροντα; διορισμοί για λίγους μήνες σε δημοτικές υπηρεσίες; τακτοποίηση προσωπικών εκκρεμοτήτων; το κλείσιμο μιας λακκούβας μπροστά από το σπίτι μας; μια αλλαγή λάμπας στο δρόμο της γειτονιά μας; ένας κάδος απορριμμάτων που προεκλογικά θυμήθηκαν να τον αλλάξουν;

Η αναστροφή της γενικευμένης εγκατάλειψης θα πρέπει να είναι ολόπλευρη.

Ολόπλευρη ανάπτυξη, βιώσιμη και ισόρροπη.

Να έχει στο επίκεντρο τον δημότη. Να σέβεται το περιβάλλον.

Δήμος Κατερίνης δεν είναι μόνο η πόλη. Είναι και η ύπαιθρος, οι οικισμοί και τα χωριά μας στα ορεινά και στο παραλιακό μέτωπο που πρέπει να τα καταστήσουμε βιώσιμα και να μην τα θυμόμαστε κάθε τέσσερα χρόνια.

Προτεραιότητα μας είναι να εκπονηθεί ένα οραματικό αναπτυξιακό σχέδιο που να μπορεί να ολοκληρωθεί. Να είναι εφαρμόσιμο και να θέτει βάσεις για έναν σοβαρό επιστημονικό σχεδιασμό με τεκμηρίωση και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για:

-Ποιότητα ζωής και Ανάπτυξη

-Συμμετοχή με δημοκρατικές διαδικασίες

-Πολιτισμό και Αθλητισμό

-Κοινωνική πολιτική

-Σχολικές υποδομές και Εκπαίδευση

-Αποκέντρωση

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κλείσουμε μια μεγάλη περίοδο τοξικότητας και να ανοίξουμε μαζί την εποχή της εξωστρέφειας.

Νίκος Τσακιρίδης

Υπ. Δήμαρχος Κατερίνης