Την οικοδομική άδεια για την ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Μελετίου, παρέδωσε στον Μητροπολίτη ο δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος

Κοινωνία

Την Πέμπτη 6 Απριλίου ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κων/νος Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Γιώργο Νταντάμη, παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο την Οικοδομική Άδεια για την έναρξη εργασιών ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου, ο οποίος θα αποτελέσει την έδρα μιας νέας Ενορίας της Κατερίνης (περιοχή Εγγλέζικου).

Η παράδοση της Οικοδομικής Άδειας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης, καθώς ο Σεβασμιώτατος βρισκόταν εκεί στα πλαίσια Ιερατικής Συνάξεως των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε εγκάρδια τη Δημοτική Αρχή, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και τους Υπαλλήλους, οι οποίοι επιφορτίστηκαν με την παραπάνω εργασία. Εξέφρασε την ευχή σύντομα να ληφθεί και η ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση στην Ιερά Μητρόπολη του εγκεκριμένου οικοπέδου, όπου θα ανεγερθεί η νέα εκκλησία.

Η ανέγερση της νέας εκκλησίας αναμένεται να εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, όπου έχει κτισθεί συγκρότημα εργατικών κατοικιών και συνεχίζουν να κτίζονται πολλά νέα σπίτια.

Αλλά και η λειτουργία της νέας Ενορίας θα συμβάλει στην ποιμαντική κάλυψη πνευματικών αναγκών, καθώς και στην κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής, όπου λειτουργεί η Μέριμνα Παιδιού, Δημοτικό Σχολείο, ενώ προσεχώς θα μετακομίσει και το Μουσικό Σχολείο της πόλεως.