Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση “PROWEIN 2023” του Ντίσελντορφ

Τουρισμός

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετείχαν για πέμπτη φορά στη διεθνή έκθεση “PROWEIN 2023” που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η διεθνής έκθεση, που πλέον αποτελεί θεσμό για τον κόσμο του κρασιού, επέστρεψε για να συνεχίσει την ιστορία επιτυχίας των τελευταίων 28 ετών και υποδέχθηκε την σημαντικότερη συγκέντρωση επαγγελματιών της βιομηχανίας οίνου και οινοπνευματωδών ποτών για το 2023. Κάτω από κοινή στέγη βρέθηκαν περίπου 6.000 εκθέτες εξωστρεφών επιχειρήσεων από 60 χώρες και συνολικά 49.000 αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από το λιανικό εμπόριο και τις υπηρεσίες εστίασης και φιλοξενίας από 141 χώρες. Με στόχο να προβάλλουν τα ποιοτικά προϊόντα και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν νέες ετικέτες, καινοτόμες και υποστηρικτικές πρακτικές και υπηρεσίες από κάθε κρίκο της παγκόσμιας αλυσίδας αξίας του κλάδου. Η έκθεση “PROWEIN” απέδειξε για άλλη μια χρονιά τον ηγετικό ρόλο της στο διεθνή χώρο του κρασιού και ξεπέρασε τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών επαγγελματιών.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της σε ένα ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερο έδωσε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν σε εμπορικούς επισκέπτες και αγοραστές τα εκλεκτά κρασιά τους και να πραγματοποιήσουν στοχευμένα επαγγελματικά ραντεβού, ενώ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για δικτύωση και σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Βασίλειος Κοΐνης και η Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ Φρίντα Γεωργίου, οι οποίοι συζήτησαν με τους συμμετέχοντες εκθέτες. Επίσης, το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν και πλήθος εμπορικών επισκεπτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά κρασιά της Περιφέρειας με τη μοναδική ποιότητα και γεύση που τα χαρακτηρίζει.

Παράλληλα με τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “PROWEIN” η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε Wine Tasting Event, στο οποίο παρουσίασε σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κλάδου, εκπροσώπους των μίντια και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τα κρασιά που παράγονται στον τόπο μας. Ακολούθησε η παρουσίαση των οινοποιείων και των ετικετών από τους συμμετέχοντες οινοποιούς της Περιφέρειας, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχημένη δικτύωση μεταξύ των οινοποιών και των καλεσμένων εισαγωγέων.

Ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος σε δηλώσεις του τόνισε: «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη φορά στη διεθνή έκθεση PROWEIN, που είναι μία έκθεση από τις κορυφαίες στον κόσμο για τον οινικό κλάδο. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους τοπικούς οινοποιούς στην προσπάθεια διεύρυνσης της εξαγωγικής τους ικανότητας και κατ’ επέκταση να προωθήσουμε την εμπορική εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας. Με τη σταθερή και διαχρονική παρουσία μας στη διεθνή έκθεση PROWEIN αποσκοπούμε στην αποτελεσματική προβολή και προώθηση των ποιοτικών και εκλεκτών οίνων της Περιφέρειας στις διεθνείς αγορές».