Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εξ αναβολής ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας την Κυριακή το μεσημέρι 19 Μαρτίου 2023, στο οικογενειακό κέντρο ¨ΠΙΕΡΙΔΑ PALACE¨.  Μέλη και φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα τιμώντας με την παρουσία τους την καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους Γιώργο Ζαπουνίδη και Γιώργο Φιρινίδη στη λύρα και τραγούδι, ενώ τους συνόδεψαν στο νταούλι ο Φάνης Μεγαλόπουλος και στο αρμόνιο ο Ηλίας Ρακόπουλος.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Γεν. Γραμματέας του συλλόγου η κ. Περιστέρα Πεΐδου.

Κόσμησαν με την παρουσία τους τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς του Πόντου. Ο κόσμος χειροκρότησε την εντυπωσιακή παρουσία των χορευτών, οι οποίοι για ακόμα μία φορά έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το πρόγραμμα των χορών παρουσίασε η χοροδιδάσκαλος του συλλόγου η κ. Έφη Τουμπουλίδου.

Τιμήθηκε για την πολύτιμη συμβολή του στην ανάδειξη και προβολή της Ποντιακής παραδοσιακής μας μουσικής ο Γιάννης Τσανασίδης.  Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ. Κώστας Παπουτσίδης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Γιάννη Τσανασίδη για την σημαντική του προσφορά στην Ποντιακή παραδοσιακή μουσική αναφέροντας χαρακτηριστικά «είναι πάρα πολύ σημαντικό νέα παιδιά μέσα από την επιστημονική τους κατάρτιση να αναδεικνύουν με σεβασμό και γνώση την παράδοσή μας. Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να τιμούμε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες αναγνωρίζοντας αφενός το πολύτιμο έργο που επιτελείτε και αφετέρου να παροτρύνουμε να υπάρξουν και άλλοι μιμητές».  

Το παραδοσιακό γεμάτο κέφι γλέντι κορυφώθηκε με τον μοναδικό ερμηνευτή του ποντιακού τραγουδιού Γιώργο Ιωαννίδη και την γλυκόλαλη λύρα του Γιάννη Τσανασίδη, ενώ ο αρχέγονος ήχος του Αγγείου και του Γαβάλ πλημύρισε τον χώρο με τον πολλά υποσχόμενο Γιάννη Καμπά και με το νταούλι του Σίμου Συμεωνίδη να δίνει τον ρυθμό στους θαμώνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο βράβευσε τους μαθητές του συλλόγου που πέτυχαν την είσοδο τους  σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα για τα έτη 2020,2021,2022.

Ελπίδα Κρανικόλα (2020)

Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κατερίνα Κυριλίδου (2020)

Τμήμα πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοΐατρική

του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ραφαηλία Παπουτσίδου (2020)

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μαργαρίτα Αβραμίδου (2021)

Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Αλέξανδρος Δανιηλίδης (2021)

Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Δέσποινα Κουμουτσίδου (2021)

Τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μαρία Μαραντίδου (2021)

Τμήμα Βιοϊατρικών  Επιστημών Τομέας Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Χρήστος Μήλιος (2021)

Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Παύλος Παναγιωτίδης (2021)

Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης

Φάνης Παναγιωτίδης (2022)

Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου

Πελαγία Παπαδοπούλου (2022)

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Βουλευτές του νομού, η κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου , ο κ. Σάββας Χιονίδης οι εκπρόσωποι βουλευτών της κ. Μπέτυς Σκούφα, και κ. Φώντα Μπαραλιάκου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Συμεωνίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης κ. Νίκος Κατανάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι βουλευτές του Νομού.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Πολιτιστικοί σύλλογοι της Κατερίνης και του Νομού.

Το Διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς και δωροθέτες της εκδήλωσης και φυσικά όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την δυναμική παρουσία τους.