K.Kουτρούπας: Η διαχείριση των δασών και η βιώσιμη χρήση των πόρων τους αποτελεί «κλειδί» για την ευημερία τη δική μας και των μελλοντικών γενεών

Περιβάλλον Πολιτική

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα της άνοιξης, ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνος Κουτρούπας, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουτρούπας, ο προϊστάμενος, κ. Γιώργος Μαυρίδης, μ’ ενημέρωσε για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, λόγω του αναχρονιστικού, από την εποχή των μνημονίων, οργανισμού. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και δασοφυλάκων είναι εμφανής, καθώς η υπηρεσία απασχολεί 50 άτομα, ενώ απαιτούνται σίγουρα 70-80 άτομα για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Πάγιο αίτημά τους, λοιπόν, η ανάγκη αύξησης και λειτουργικής αντιστοίχισης του προσωπικού, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Πιερία διαθέτει δύο ιστορικά βουνά με μύθους και ιστορία καθώς και με μεγάλο ενδιαφέρον, από πλευράς οικοσυστήματος. Είναι μεγίστης σημασίας, λοιπόν, η ανάγκη αφύπνισης όλων, απέναντι στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Μαυρίδη για τη φιλοξενία και την όμορφη συζήτηση.

Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας, που, με τις δράσεις της, μας ευαισθητοποιεί στη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου και την προστασία των δασών μας.

Μάλιστα, στη συνέχεια, επισκέφτηκα και το περίπτερό της στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου διατίθενται δασικά είδη, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι η διαχείριση των δασών και η βιώσιμη χρήση των πόρων τους αποτελεί «κλειδί» για την ευημερία τη δική μας και των μελλοντικών γενεών. Εμείς ως πολίτες οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι και να τα προστατεύουμε και η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τις δασικές υπηρεσίες, όπως της Πιερίας, που προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω έλλειψης προσωπικού, ν’ ανταπεξέλθουν στον όγκο της εργασίας τους, στη διαχείρηση και συντήρηση των δασών, αλλά και στο ζήτημα των δασικών χαρτών.