Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Κοινωνία Υγεία

Την Πέμπτη 16-03-2023 ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χρήση των απινιδωτών και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) .Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου και το παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.

Ιδιαίτερα λεπτομερής και παραστατικός ο Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και μέλος του Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, κ. Κατιρτζής Δημήτριος ο οποίος έκανε την παρουσίαση, μετέφερε πολύτιμες γνώσεις σ’ όσες και σ’ όσους παρακολούθησαν το εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Όπως είναι γνωστό, με μέριμνα του “Δημοτικού Φορέα Πολιτισμού –Άθλησης-Περιβάλλοντος και Οικογενειακής Υποστήριξης – ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ.” και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν χορηγηθεί συνολικά δέκα έξι (16) απινιδωτές στα κλειστά Γυμναστήρια και στα Σχολικά Συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Το πραγματοποιηθέν σεμινάριο θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στην απευκταία περίπτωση που θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσουν κάποιον απινιδωτή