Τραγωδία στα Τέμπη| Ειδικά κλιμάκια με ψυχολόγους δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων – Ένα στην Κατερίνη και δυο στα νοσοκομεία Λάρισας και Θεσσαλονίκης

Κοινωνία

Ειδικά κλιμάκια ειδικών ψυχικής Υγείας έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία για υποστήριξη συγγενών θυμάτων και τραυματιών, μετά τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Υγείας.

Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί η κα Ζωή Ράπτη, τα ειδικά κλιμάκια από διάφορες περιοχές και από ιδιωτικούς φορείς, έχουν κινητοποιηθεί για την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, έξι κλιμάκια, αποτελούμενα από ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχολόγους – ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Λάρισα, δύο κλιμάκια στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ένα στην Κατερίνη.

«Αυτά τα κλιμάκια θα παραμείνουν 24ωρες το 24ωρο για τις επόμενες ημέρες και όσο χρειαστεί και στη συνέχεια, όταν επιστρέψουν οι άνθρωποι κατά τόπους, θα πάρουν υποστήριξη σε συνεργασία με τις κατά τόπους ψυχιατρικές κλινικές και τα κέντρα ψυχικής υγείας που υπάρχουν στην περιοχή τους».

https://www.youtube.com/watch?v=zb65q7AEcl8&ab_channel=ProtoThema