Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με εκπροσώπους αγροτικών σχημάτων στον Μοσχοπόταμο

Αγροτικά Πολιτική

Εποικοδομητική συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτικών σχημάτων (συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών) από τα Πιέρια όρη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, όπου συζητήθηκαν ζητήματα για τις καλλιέργειες και προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την Ομάδα Καπνού Ορεινών Πιερίων ο Πρόεδρος Νίκος Δάγκας, ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Τσικολάτας, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών κερασιών, νωπών φρούτων και λαχανικών Μοσχοποτάμου ο Πρόεδρος Νίκος Σιαμάγκας και ο Βασίλης Τζάγκας και από τον νεοσύστατο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ακρόδρυων Ορεινών Πιερίων ο Πρόεδρος Δημήτρης Γκούτζας, ο Γιώργος Μάνος  και ο Αντώνης Καραμέλιος.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν οι δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς και οι στρεβλώσεις στην αγορά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι πιθανές ενισχύσεις για τα κεράσια και τα καπνά, το ζήτημα των εργατών γης, η ελληνοποίηση προϊόντων στην αγορά αλλά και η καλύτερη πρόσβαση συνεταιρισμών και μικρών ομάδων παραγωγών σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

 Ο Φώντας Μπαραλιάκος δεινός γνώστης της αγροτικής πολιτικής και σταθερός υποστηρικτής του πρωτογενούς τομέα πρότεινε λύσεις, έδωσε απαντήσεις, αλλά κυρίως έδωσε το παρόν στους αγρότες της Πιερίας όπως άλλωστε συνηθίζει από την πρώτη μέρα της εκλογής του. Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία των συνεταιριστικών σχημάτων της περιοχής τονίζοντας πως μόνο μέσα από την συνεργασία των παραγωγών προωθούνται αιτήματα και αναζητούνται αποτελεσματικές διευθετήσεις.