Τα προγνωστικά των Όσκαρ: Για πόσα αγαλματίδια «πάει» ο Γιώργος Λάνθιμος;

Πολιτισμός

Βρισκόμαστε μόλις μια εβδομάδα από την απονομή των φετινών Όσκαρ και το ενδιαφέρων των απανταχού κινηματογραφόφιλων στρέφεται στο «Dolby Theatre» του Χόλιγουντ.

Η… γαλανόλευκη αγωνία φέτος χτυπάει «κόκκινο» αφού ο δικός μας, Γιώργος Λάνθιμος, με την «Ευνοούμενη» κυνηγάει δέκα χρυσά αγαλματίδια!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι στοιχηματικές εταιρίες βγάζουν τα δικά τους «προγνωστικά» δίνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο μια πρώτη γεύση για το τι να περιμένουμε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τον Γιώργο Λάνθιμο, το προγνωστικά δεν… ευνοούν ιδιαίτερα την «Ευνοούμενη».

Πόσα Όσκαρ θα κατακτήσει;

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, η δημιουργία του έλληνα σκηνοθέτη βρίσκεται στην τρίτη θέση των προγνωστικών, πίσω από το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν, και το «Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι.

Όσον αφορά το «Ρόμα» είναι λογικό να θεωρείται φαβορί, αφού έχει λάβει και το Χρυσό Λέοντα, στο Φεστιβάλ Βενετίας, αλλά πριν λίγες ημέρες και τα δυο κορυφαία βραβεία BAFTA για την καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία.

Σε απόσταση και χωρίς να… απειλούν ακολουθούν το «Blackklansman» του Σπάικ Λι, «A Star Is Born» του Μπράντλεϊ Κούπερ, «Μαύρος Πάνθηρας», του Ράιαν Κούγκλερ, «Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ και το «Vice» του Άνταμ ΜακΚέι.

Πηγή: in.gr