Ηρακλής Τσιτλακίδης, Πρ. ΕΞΕΠ: « Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Πιερίας, είναι οι άνθρωποι της»

Τουρισμός

«Η Πιερία είναι ένα «νησί» στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, που συνδυάζει μοναδικά το «βουνό των θεών», τον επιβλητικό Όλυμπο, με τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Οι επισκέπτες μας έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα μέσα σε 15 λεπτά να κολυμπήσουν στην αμμώδη ρηχή θάλασσα και να περπατήσουν ή να σκαρφαλώσουν στον Όλυμπο, την κατοικία των 12 Θεών της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Η Olympus Riviera είναι φιλική, διασκεδαστική, γαλήνια και ασφαλής για τους επισκέπτες. Οι οργανωμένες ακτές του Ολύμπου, φημίζονται για τα 70 χιλιόμετρα λευκής άμμου και τα πεντακάθαρα ρηχά ζεστά νερά, ιδανικές και πολύ ασφαλείς για οικογένειες με μικρά παιδιά, και βραβεύονται κάθε χρόνο με Γαλάζιες Σημαίες από το αντίστοιχο Διεθνές Πρόγραμμα. Η Πιερία δίνει την ευκαιρία για αξέχαστες διακοπές συνδυάζοντας διακοπές, εκδρομές και  δραστηριότητες και προσφέρει στον ταξιδιώτη ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, 365 ημέρες το χρόνο». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, παρουσιάζοντας το τουριστικό προφίλ της Πιερίας – Ακτές Ολύμπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, στο 31ο  Money Show που πραγματοποιήθηκε τέλη Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Πιερίας, η τοπική κοινωνία

Αναλύοντας τον γενικότερο τίτλο «Πιερία: Βιωματικός Τουρισμός στο φως του Ολύμπου», ο κ. Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Πιερίας, που είναι η τοπική κοινωνία. «Έχει μια πραγματική φιλική συμπεριφορά και υποδέχεται τους επισκέπτες με πραγματική παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Οι επισκέπτες νιώθουν χαρούμενοι και ασφαλείς, ζουν σαν ντόπιοι και φέρνουν την πραγματική τους ελληνική εμπειρία πίσω στο σπίτι. Δεν είναι μυστικό ότι ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών στην Πιερία είναι επαναλαμβανόμενοι, που έρχονται ξανά και ξανά αφού χτίσουν ισχυρές και προσωπικές σχέσεις με τον ντόπιους κατοίκους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.

Διακοπές όλο τον χρόνο                            

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσβασιμότητα, καθώς  η Πιερία είναι προσβάσιμη σε 4-5 ώρες από όλες τις γωνιές της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε 3,5 ώρες από Αθήνα και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη  με το τραίνο, αυτοκίνητο και ΚΤΕλ, και προσφέρει στην ελληνική οικογένεια μια ελκυστική σχέση ποιότητας και συνολικού κόστους μετακίνησης-διαμονής-διατροφής και διασκέδασης για διακοπές όλο τον χρόνο.