Ξεκινά το έργο αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης αμιάντου στην Κατερίνη , με προϋπολογισμό 430.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Κοινωνία Περιβάλλον

Τη σύμβαση για την αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης στην πόλη της Κατερίνης, υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Το έργο προϋπολογισμού 430.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πρόκειται για το πρώτο, μιας σειράς έργων που έχει καταθέσει προς χρηματοδότηση η ΔΕΥΑ Κατερίνης.

Οι εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν έως την άνοιξη του 2024, αφορούν τη βελτίωση τμημάτων του εσωτερικού Δικτύου ύδρευσης της Δ. Κ. Κατερίνης. Συγκεκριμένα, την αντικατάσταση των αγωγών από αμίαντο στις οδούς Ζαλόγγου – 25ης Μαρτίου – Μιαούλη – Σβορώνου – Τερζοπούλου. Πρόκειται για δίκτυο πεπαλαιωμένο το οποίο κατασκευάσθηκε την δεκαετία του ’50 αποτελούμενο από αμιαντοσωλήνες (εξαίρεση αποτελούν ορισμένα τμήματα τα οποία έχουν αντικατασταθεί λόγω βλάβης), ενώ το νέο δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα απαρτίζεται από αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αφορά την ποιότητα του νερού στην πόλη και την ορθή διαχείρισή του», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο κ. Κώστας Κουκοδήμος, εξήρε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, η οποία, όπως είπε, «εγκαίρως φρόντισε να εκπονήσει την απαραίτητη μελέτη και με πλήρη φάκελο να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης».

«Με την υπογραφή της σύμβασης, ουσιαστικά ξεκινάει το πρώτο έργο της ΔΕΥΑΚ με χρηματοδότηση από το Αντώνης Τρίτσης. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, έχει καταθέσει μια σειρά προτάσεων προς χρηματοδότηση. Εκτιμώ ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες ανακοινώσεις για χρηματοδότηση έργων της. Επιλέγουμε να ανακοινώνουμε τα έργα όταν, οριστικά μπαίνουν στην τελική ευθεία υλοποίησης.

Με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των αγωγών στις συγκεκριμένες οδούς, ένα σημαντικό τμήμα της πόλης θα διαθέτει σύγχρονο δίκτυο. Παράλληλα, ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο βλαβών και εξοικονομούνται πόροι», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αστέριος Μπουσνάκης.