Ο Νίκος Κατανάς νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης

Κοινωνία Πολιτική

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης – κατόπιν σχετικής πρότασης του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου –  εξελέγη  ο Νίκος Κατανάς (26 ψήφοι υπέρ, 6 λευκά, ενώ αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Σάββας Χιονίδης).  

Η εκλογή του νέου Προέδρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί,  σε ειδική, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αποδοχή παραίτησης Προέδρου και εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο κος Κουκοδήμος: «Ο Νίκος Κατανάς είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία στο διοικείν και με μεγάλη διάθεση για προσφορά και έργο. Πιστεύω ότι με τη στήριξη όλων μας, θα μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα εδώ στην καρδιά της Δημοκρατίας και στο χώρο όπου παράγεται πολιτική, προάγεται ο διάλογος και μεταφέρεται η άποψη και η αγωνία κάθε δημότη». Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά για την συμβολή του και συνεργασία τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεοφάνη Τερζόπουλο.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Θεοφάνης Τερζόπουλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, καθώς και το σύνολο των μελών του  Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, όλοι τον περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους και συνέδραμαν με την συμμετοχή τους, στο έργο του σε όλη την διάρκεια της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσωπικά τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο για την τιμητική πρόταση στο πρόσωπό του, ενώ συνεχάρη και  τον απερχόμενο Πρόεδρο για το «κατά κοινή ομολογία επιτυχημένο έργο του». Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος δόμησης Γιώργος Νταντάμης αναφερόμενος στον κο Τερζόπουλο τόνισε: «ανταποκρίθηκε με δημοκρατικό ήθος και πληρότητα στα καθήκοντά του και αφήνει σημαντική παρακαταθήκη».

Λίγα λόγια για τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Νίκος Κατανάς είναι οικονομολόγος – απόφοιτος ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων εκπαίδευσης. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2014 έχοντας υπηρετήσει τον Δήμο Κατερίνης από πολλές θέσεις ευθύνης. Επιπλέον, διετέλεσε διοικητής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων, Κ.Μηλιάς.