Κατερίνη| Οι “συμμορίες” των πιτσιρικάδων που πετούν στρακαστρούκες στους “μ….ς” ηλικιωμένους…

Απόψεις

Το τελευταίο διάστημα στην Κατερίνη, όπως και σε άλλες πόλεις παρατηρείται το φαινόμενο των πιτσιρικάδων καμιά δεκαριά στον αριθμό, που κάνουν “πλάκες” σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή αλλιώς ηλικιωμένους.

Μια τέτοια “παρέα” αντάμωσα τυχαία στην περιοχή των Αστικών, να είναι αναστατωμένη, επειδή ο ηλικιωμένος που του πέταξαν τη στρακαστρούκα αντέδρασε! Και το λεξιλόγιο βεβαίως που άκουσα μετά, ήταν του ίδιου επιπέδου με τις πράξεις τους. Ο “μαλάκας ” ο “κολόγερος” που σαν μεγαλύτερος δεν έπρεπε να αντιδράσει”, επειδή προφανώς αυτοί που είναι μικρότεροι, που θα μπορούσε να ήταν ο παππούς τους, είχαν όλο το δικαίωμα να τον τρομάξουν και στην ηλικία που είναι οι περισσότεροι, να υπάρξουν και δυσάρεστες συνέπειες.

Και παρά το γεγονός ότι είδαν κόσμο και έφυγαν είναι σχεδόν βέβαιο ότι πήγαν να “σπάσουν πλάκα” αλλού.

Το λεξιλόγιο που άκουσα με έκανε να ντραπώ και για μια στιγμή να απογοητευτώ για τη νέα γενιά. Όμως αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτή είναι η νέα γενιά. Επιλέγω να πιστέψω ότι οι νέοι και οι νέες μας, έχουν ήθος, σεβασμό για τους μεγαλύτερους, και ξέρουν να εκτιμούν τις θυσίες που έκαναν και κάνουν.

Αλλιώς αλίμονο μας!

Ε. Μιχωλού