Ένωση Ποντίων Πιερίας| Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αισιοδοξίας, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου -Κ. Παπουτσίδης: “Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ” (Βίντεο)

Κοινωνία Πολιτισμός

Μέσα σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας για την νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του εντευκτηρίου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στις 29 Ιανουαρίου 2023, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με την παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Την κοπή ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πάτερ Αθανάσιος Μαρινόπουλος.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπουτσίδης έκανε αναφορά στις πολυάριθμες δράσεις που πραγματοποιούνται αλλά και το διαχρονικό ποικιλόμορφο έργο που επιτελεί  η Ένωση Ποντίων Πιερίας στην κοινωνία της Κατερίνης και του Νομού.

Τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου του συλλόγου, το οποίο αποτελεί κόσμημα του νομού και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς στην πόλη της Κατερίνης αλλά και σε ολόκληρο τον Νομό Πιερίας.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους το 2023 να είναι μια χρονιά, δημιουργική, γεμάτη υγεία και οικογενειακή ευτυχία, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους για την στήριξη που παρέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου, όλους τους δασκάλους και τα μέλη που απαρτίζουν τα πολύτιμα τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Στη συνέχεια ο Β’ Αντιπρόεδρος του συλλόγου ο κ. Μίμης Συμεωνίδης έκανε αναφορά στα έθιμα του Πόντου, κατά τη διάρκεια των εορτών και με τη συμμετοχή των παιδιών έγινε το παραδοσιακό «Καλαντίασμα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πιερίας κα. Μπέτυ Σκούφα ο κ. Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριακίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, καθώς και υποψήφιοι πολιτευτές του Νομού.

Τα φλουριά κέρδισαν η μικρή Νεκταρία Τσιβελεκίδου, η Νόπη Τσιλιγγερίδου και η κ. Χάιδω Τσιάμη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την οικογένεια του κ. Κώστα και κ. Καίτης Παραστατίδου για την προσφορά των παραδοσιακών εδεσμάτων.