Για τον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη Νέο Αρχηγό ΓΕΣ-   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

Απόψεις

Σήμερα καταθέτω δημόσια τα συγχαρητήριά μου για την χθεσινή επιλογή του Αντιστράτηγου κ Άγγελου Χουδελούδη στη θέση από χθες Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού!

     Ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης γεννήθηκε το 1964, στο χωριό Κυανή του Νομού Έβρου. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

     Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του, ενώ έχει παρακολουθήσει αρκετά σχολεία του ΝΑΤΟ σε Γερμανία και Ιταλία και συμμετάσχει σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις του Νορβηγικού και Γερμανικού στρατού. Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, στο Βόρειο Ιράκ, τη Βαγδάτη, το Κουβέιτ και το Αφγανιστάν.

     Το 2006 φοίτησε στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη και με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2011, υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, στη Σεούλ και στο Τόκυο.

     Σε προσωπικό επίπεδο ως Καθηγητής και τέως Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον γνώρισα τόσο ως μαθητή μου στην ΑΔΙΣΠΟ, όπου επί σειρά ετών είχα την τιμή να είμαι επισκέπτης Καθηγητής, και  ως φοιτητή μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είμαι ειλικρινά ευτυχής που είχα τη χαρά να επιβλέψω πριν δεκαπέντε χρόνια την Διπλωματική εργασία του σημερινού Αρχηγού Γ.Ε.Σ. στο συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα όπου πέτυχε αξιοκρατικά τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ!

     Είμαι βέβαιος ότι και στο νέο ρόλο του ΑΓΕΣ θα αριστεύσει όπως έχει κάνει, με σεμνότητα και αφοσίωση, σε όλα τα στάδια της Στρατιωτικής του θητείας υπηρετώντας την Πατρίδα μας Ελλάδα!

——————————-   

 *O Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας – Ψυχολογίας, είναι Επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham, Συνταξιούχος Καθηγητής Μάνατζμεντ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας