Δήμος Κατερίνης| Όταν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια δίνουν ζωή -Περισσότεροι από 3,5 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν δεχθεί τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου (video)

Κοινωνία Υγεία

Σε ένα σύγχρονο Κοινωνικό Ιατρείο, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους, χαμηλοσυνταξιούχους, άστεγους, χρήστες ουσιών \ και γενικά σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, έχει μετατρέψει ο Δήμος Κατερίνης το πρώην κτίριο της Διεύθυνσης Δασών στο παλαιό Νοσοκομείο. Το Κοινωνικό Ιατρείο (διασταύρωση των οδών 7ης Μεραρχίας & Νοσοκομείου) που παραχωρήθηκε στον Δήμο Κατερίνης, από τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και λειτουργεί από τον περασμένο Ιούνιο, είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι πολύτιμες υπηρεσίες του Δημοτικού κοινωνικού Ιατρείου, έχουν παρασχεθεί σε 3500 περίπου άτομα  στο πρώτο οκτάμηνο λειτουργίας του.

Η ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου είναι αποτέλεσμα της δωρεάς από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης μέσω του Συμβουλίου Ανάπτυξης της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης.