Ν. Παπαθανάσης: Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς για την κάρτα αγορών

Κοινωνία Οικονομία

«Από 1η Φεβρουαρίου ξεκινάει η κάρτα αγορών και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς, ή στην άϋλη κάρτα, με τους 8.400.000 δικαιούχους να λαμβάνουν 22 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε: «Είμαστε στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου. Εκείνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε μέσα σε αυτήν την κρίση, την καθεμία και τον καθένα. Έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η κάρτα αγορών «ισχύει και για φιλοξενούμενους. Στην αίτηση συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειας και οι φιλοξενούμενοι. Εάν επιλέξουμε ΙΒΑΝ έχουμε μία μείωση 20%. Το 10% είναι για μία τετραμελή οικογένεια 52 ευρώ. Σε κάρτα θα μπουν κάθε μήνα τα χρήματα, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι. Στον λογαριασμό θα κατατεθούν τα χρήματα στο τέλος Φεβρουαρίου για τρεις μήνες και στο τέλος Μαΐου για τους επόμενους τρεις μήνες».