Ευχαριστήριο των ποντιακών συλλόγων της Πιερίας στον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο  για την  αποκατάσταση  στην αρχική  θέση του αγάλματος του Πόντιου Ακρίτα

Κοινωνία

Μετά από εισήγηση των Ποντιακών Συλλόγων  του νομού Πιερίας προς τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Κώστα Κουκοδήμο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η  αποκατάσταση  στην αρχική  θέση του αγάλματος του Πόντιου Ακρίτα , προς την κατεύθυνση της οδού της 19ης Μαΐου, από την οποία πριν χρόνια με άστοχη ενέργεια είχε στραφεί σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που ήταν η αρχική  τοποθέτηση.  Νοιώθουμε ικανοποίηση που το αίτημά μας έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο και τον οποίο ευχαριστούμε.

Με την ευκαιρία αισθανόμαστε την ανάγκη να χαιρετίσουμε την βούλησή του Δημάρχου κ. Κουκοδήμου που μετά και από την δέσμευση του στην πρόσφατη συνάντηση μας, θα προχωρήσει στην υλοποίηση αποπεράτωσης του Μνημείου Γενοκτονίας στην ομώνυμη πλατεία καθώς και  της πρότασής μας για την ανέγερση προτομής του μεγάλου ανθρωπιστή Άσα Τζένιγκς του οποίου  οι ενέργειές στάθηκαν σωτήριες για να σωθούν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων κατά τον τραγικό επίλογο της Μικρασιατικής καταστροφής .

                                                        Με εκτίμηση

                                 ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ