Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα από τη θέρμανση

Κοινωνία Οικονομία

Η θέρμανση και το πόσο θα κοστίσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό αποτελεί διαχρονικά ένα «καυτό» θέμα. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, με την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και η οποία αναμένεται να είναι διαρκείας, όλοι αναζητούν τρόπους αφενός να ζεσταθούν αφετέρου όμως να μην εκτινάξουν τον λογαριασμό στα ύψη. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι να διατηρήσετε ζεστό το σπίτι χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία.

Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από τη θέρμανση;

👉 Μειώστε ένα βαθμό στον θερμοστάτη. Η μείωση ακόμα και ενός βαθμού θα εξοικονομήσει περίπου το 10% της κατανάλωσης και τα αντίστοιχα χρήματα.

👉 Μην απενεργοποιείτε τη θέρμανση όταν λείπετε. Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία όταν βρίσκεστε εντός σπιτιού και αποφύγετε να κλείνετε εντελώς τη θέρμανση όταν λείπετε. Μειώστε πχ τη θερμοκρασία στους 16 βαθμούς ώστε να μη χρειαστεί να δουλέψει από την αρχή το καλοριφέρ όταν επιστρέψετε, καθώς αυτό θα σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση.

👉 Διατηρήστε συντηρημένο το σύστημα θέρμανσης. Όποιο σύστημα θέρμανσης και αν χρησιμοποιείτε, διατηρήστε το συντηρημένο ώστε να αποδίδει στο 100% και να μην έχετε απώλειες σε κατανάλωση και χρήματα. Επίσης, μην παραλείπετε να εξαερώνετε καλοριφέρ.

👉 Μην τοποθετείτε διακοσμητικά και ρούχα πάνω στα καλοριφέρ

Διακοσμητικά και ρούχα πάνω και έπιπλα μπροστά από τα καλοριφέρ μειώνουν σημαντικά την απόδοσή τους και έτσι έχετε σημαντικές απώλειες στη θέρμανση αλλά και στην τσέπη σας.