Παρουσίαση των δύο info-kiosk από την Π.Ε. Πιερίας και την Μητρόπολη Κίτρους για την προβολή και ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων του νομού

Τουρισμός

Παρουσιάστηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο οι δύο διαδραστικοί ψηφιακοί σταθμοί πληροφόρησης και προβολής (info kiosk) για την ανάδειξη των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου, μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι.Ν Αγίας Τριάδος, παρουσιάστηκε το info kiosk που εγκατέστησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, ενώ το πρωί της Κυριακής 1 Ιανουαρίου, μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας του Νέου Έτους, έγινε η παρουσίαση του δεύτερου στο προαύλιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονα info kiosk εξωτερικού χώρου που εγκαταστάθηκαν με σκοπό την πιο αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση των επισκεπτών τόσο ξένων όσο και Ελλήνων, σχετικά με τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής. Θα αποτελέσουν διαχειριστικό εργαλείο για μια ισόρροπη και αποτελεσματική προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία καθώς και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη του χαρτοφυλακίου προσκυνηματικών  προορισμών του νομού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου για τις ενέργειές της και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στην ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων της περιοχής αλλά και στην βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τόνισε ότι οι δύο αυτοί εξωτερικοί διαδραστικοί ψηφιακοί σταθμοί πληροφόρησης και προβολής θα αποτελέσουν καινοτόμα μέσα προσέγγισης και γνωριμίας των ανθρώπων με τους ιερούς τόπους της τοπικής Εκκλησίας. 

Από την πλευρά της  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός δεν είναι απλά μια ειδική εναλλακτική μορφή τουρισμού. Αποτελεί στοιχείο ενότητας της κοινωνίας των ανθρώπων και ανάδειξης του πνευματικού πλούτου που κρύβει ο τόπος μας, ενώ ταυτόχρονα παράγει πολλαπλά οικονομικά οφέλη και βοηθά αποτελεσματικά στην ανάπτυξη πλήθους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Γι’ αυτό και η συνεργασία όλων των φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικής Εκκλησίας, τουριστικών φορέων γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη και αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που τίθενται μπροστά μας για την αειφόρο ανάπτυξή του. Όλες οι δράσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε υπό την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου θα αποτελέσουν αναγκαία διαχειριστικά εργαλεία που θα ενισχύσουν τη διαφοροποίηση της τουριστικής επωνυμίας της Πιερίας ενώ συμπληρωματικά θα εμπλουτίσουν το συνολικό τουριστικό προϊόν της Πιερίας και θα βελτιώσουν τη γενικότερη τουριστική εικόνα του νομού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».