Μήνυση κατά του ιερέα που δεν κοινώνησε παιδιά με ειδικές ανάγκες στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις Λεπτοκαρυάς

Κοινωνία

Μηνυτήρια αναφορά κατά του στρατιωτικού ιερέα στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας Λεπτοκαρυάς Ολύμπου, για ρατσιστικές δηλώσεις σε βάρος παιδιών με αναπηρίες τα οποία και αρνήθηκε να κοινωνήσει κατέθεσε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Ιουλίου 2019 στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς.

Ομάδα έξι παιδιών από την παρακείμενη κατασκήνωση «Νηρηίδες» του υπουργείου Εργασίας που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ).

Όπως καταγγέλλουν οι συνοδοί των έξι παιδιών, σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, «την ώρα της Θείας Κοινωνίας παραχωρήσαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζόμενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνήσει με τη δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται».

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι συνοδοί, «το ζήτημα πήρε μεγάλη έκταση, φτάνοντας μέχρι και τον ταξίαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωσή μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά».

Τα καταγγελλόμενα επιβεβαίωσε η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ, Συλβάνα Καρασαββίδου.

πηγή: In.voria.gr