Έτοιμη η Πιερία για την αντιμετώπιση του φετινού χιονιά

Κοινωνία

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:

«Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τον αποχιονισμό οδών αρμοδιότητας της Π.Ε Πιερίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο γενικότερο πλάνο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, που πιθανόν να προκύψουν, από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις, κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, ολοκλήρωσε την διαγωνιστική διαδικασία, υπογράφοντας σύμβαση σήμερα για την παροχή υπηρεσιών με σκοπό τον αποχιονισμό οδών αρμοδιότητας της Π.Ε. Πιερίας.

Σήμερα λοιπόν, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, υπεγράφη η σχετική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας για το έργο «Σύμβαση παροχής υπηρεσιών ποσού 254.399,66 € (με ΦΠΑ 24%) για την ανάθεση γενικής υπηρεσίας με τίτλο: ‘Αποχιονισμός οδών αρμοδιότητας ΠΕ Πιερίας’», με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών της ΠΚΜ / ΠΕ Πιερίας.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών αποχιονισμού Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τα τις αποχιονιστικές περιόδους 2022-2023 και 2023-2024 ή μέχρι εξαντλήσεως του οικονομικού αντικειμένου αν κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία.

Το πρόγραμμα αποχιονισμού περιλαμβάνει εργασίες αποχιονισμού και αλατοδιανομής, απεγκλωβισμού οχημάτων και άλλες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο από τις χιονοπτώσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις χειμερινές περιόδους 2022-2023 και 2023-2024 (Άρση καταπτώσεων, κλπ).

«Η εκτέλεση της σύμβασης θα γίνει σύμφωνα με το Σχέδιο Αποχιονισμού της ΠΕ Πιερίας, τα Έκτακτα Δελτία Πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδιδομένων από τη ΕΜΥ, τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και τις εντολές της Διευθύνουσας Υπηρεσίας», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.