Η τελευταία μέρα στο τιμόνι της ΟΝΝΕΔ Πιερίας

Απόψεις

Κλείνοντας σήμερα τη θητεία μου ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας, θα ήθελα να κάνω ένα μικρό απολογισμό και μία αυτοκριτική όπως έκανα κάθε μέρα που βρισκόμουν σε αυτή τη θέση, από την πρώτη ως την τελευταία ημέρα. Τα 3 αυτά χρόνια η ΟΝΝΕΔ Πιερίας μεγάλωσε, η παρέα μας μεγάλωσε, καθώς αυτό το κλίμα της παρέας είναι που πάντα κυριαρχεί στο πλαίσιο της οργάνωσής μας. Άλλωστε, οι παρέες είναι αυτές που γράφουν ιστορία.

Αφήνω πίσω την ΟΝΝΕΔ Πιερίας με νέα πρόσωπα γεμάτα όρεξη για δράση και παλαιότερους πιο έμπειρους και πιο έτοιμους από ποτέ να βγούνε μπροστά για την Πιερία και τη Νέα Δημοκρατία. Ακόμα, στα 3 αυτά χρόνια, αναβαθμίσαμε όσο ποτέ την παρουσία της Οργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα αυξάνοντας σε μεγάλο ποσοστό τους ακόλουθούς μας στο Facebook και δημιουργώντας και για πρώτη φορά λογαριασμό στο Instagram, με μεγάλη επιτυχία, ενισχύοντας περισσότερο την επικοινωνία και της εικόνα της οργάνωσης. Ακόμα δημιουργήσαμε για πρώτη φορά κανάλι στο  YouTube μέσω του οποίου πέρα από το υλικό που μπορούμε και ανεβάζουμε σχετικά με δράσεις μας, κάναμε εν μέσω πανδημίας την πρώτη υβριδική εκδήλωση περιφερειακής οργάνωσης στην Ελλάδα.

Όταν η κοινωνία μας χρειάστηκε ήμασταν εκεί και με πρωτοβουλία μας στηρίξαμε τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και μάλιστα με τη δική μας δράση για την Καρδίτσα προτρέψαμε και ενεργοποιήσαμε μία από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες (courier) στην Ελλάδα να ξεκινήσει την πανελλαδική δωρεάν μεταφορά και παράδοση στους κατοίκους που πλήττονταν από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Εκπροσωπήσαμε επάξια την Πιερία στα συνέδρια της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας με δυναμική συμμετοχή αλλά το ίδιο κάναμε και όποτε κληθήκαμε από την ΟΝΝΕΔ να τρέξουμε μία κεντρική δράση.

Δεν επιθυμώ να σας κουράσω με πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι άλλωστε δημόσιες και μπορεί ο καθένας να τις βρει αν θέλει, θέλω να κλείσω με αυτό που θεωρώ προσωπικά το πιο σημαντικό. Είναι γνωστό πως η ΟΝΝΕΔ κεντρικά πάντοτε πραγματοποιεί «Πολιτικές Ακαδημίες», οι οποίες άπτονται κυρίως θεμάτων που αφορούν το κυβερνητικό έργο. Προσωπικά είχα από το 2016 το όραμα για κάτι λίγο διαφορετικό και έτσι στη θητεία εκκίνησε η Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ Πιερίας, όπου μέσα από επιστημονικές παρουσιάσεις με τεκμηριωμένα στοιχεία, τα στελέχη μας έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά να τους δοθεί και κίνητρο για περαιτέρω έρευνα σε θέμα ιδεολογικά, ιστορικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, οικονομικά αλλά φυσικά και λόγω της ιδιότητάς μου ως διεθνολόγος, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να συνεχίσω αυτή την αθέατη δράση των Πολιτικών Ακαδημιών της ΟΝΝΕΔ Πιερίας και μετά το πέρας της θητείας μου καθώς πιστεύω ότι οι νέοι οφείλουν να πολιτικοποιούνται μέσω της γνώσης. Μόνο με τη γνώση η νέα γενιά να νικήσει την ημιμάθεια, τον φανατισμό και τον λαϊκισμό, μόνο έτσι θα μπορούν να βλέπουν πέρα από τα κομματικά στεγανά που παντού υπάρχουν και να γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δραστηριοποιούνται πολιτικά, να είναι υπεύθυνοι πολίτες που λειτουργούν με ορθολογικότητα και ρεαλισμό και που πίσω από κάθε τους πράξη και λόγο βλέπουν την κοινωνία, το «εμείς», την Πατρίδα. Είναι πάντα προτιμότερο να έχεις δίπλα σου δέκα λιοντάρια, παρά εκατό πρόβατα.

Ευχαριστώ έναν-έναν όσους στάθηκαν δίπλα μου, δυόμιση χρόνια πανδημίας, με καραντίνες, με εμένα πάνω από 430 χιλιόμετρα μακριά από την Πιερία αναγκαστικά για επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς λόγους, ξέρω ότι έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου. Είμαι ικανοποιημένος; Δεν θα ήμουν ούτως ή άλλως, όσα κι αν κάναμε, γιατί πάντα πιστεύω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αλλά αποχωρώ με τη συνείδησή μου καθαρή. Ευχαριστώ τους Προέδρους Παύλο Μαρινάκη και Ορφέα Γεωργίου για την συνεργασία κατά τη διάρκειας της θητείας μου αλλά και τους υπευθύνους επαρχιακών και τους αναπληρωτές τους, γνωρίζοντας το βάρος της ευθύνης που είχαν πάνω τους. Ευχαριστώ ξανά κάθε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας που ήταν εκεί και θα θυμάμαι πάντα όσα έδωσαν για την Πιερία, για να βάλουμε άλλο ένα λιθαράκι. Η ιστορία συνεχίζεται και ευτυχώς ξέρω ότι παραδίδω τη θέση του Προέδρου στα καλύτερα χέρια και πως επιλέχθηκε ο πιο έμπιστος φίλος και «αδερφός» μου όπως πάντα λέω για να συνεχίσει αυτό το έργο. Εύχομαι στο Γιάννη Ζάχο μία καλή θητεία και να προχωρά με το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό βλέποντας μόνο την Ελλάδα σε κάθε του πράξη ως Πρόεδρος. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σου και πάντα δίπλα στην ΟΝΝΕΔ Πιερίας.

Αποχωρώ όπως ήρθα καθαρός και περήφανος για όσα πρεσβεύω, είμαι έτοιμος για κάθε κριτική από εχθρούς και φίλους για όσα έπραξα ή δεν έπραξα ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας και αφήνω στον Γιάννη Ζάχο ως παρακαταθήκη μία φράση από έναν γνωστό ράπερ που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αρέσκονται στο να επικαλούνται, μία φράση που θα ήθελα να τον συνοδεύει αλλά αποτελεί και απάντηση σε όποιον θελήσει να με κατηγορήσει για το οτιδήποτε στο πέρας αυτών των 3 ετών: «μεταξύ μας, δεν νικιέται η αλήθεια».

(Mic drop)                                                                                    

Γεώργιος Δουλδούρας

Πρόεδρος ΝΕ ΟΝΝΕΔ Πιερίας

Διεθνολόγος