Ξεκινά ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος: «Δείξε την αγάπη σου με μία πράξη!»

Κοινωνία

Έπειτα από διακοπή δύο  ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και λίγες ημέρες πριν από τις Άγιες Εορτές των Χριστουγέννων, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιεί τον καθιερωμένο Έρανο της Αγάπης. Ο Έρανος που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 20 Δεκεμβρίου, γίνεται μία φορά τον χρόνο για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

          Για τον συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέδωσε σχετική Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στους Ι. Ναούς. Παράλληλα,

πραγματοποιεί και Κληρικολαϊκές Συνάξεις για να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου.

          Με αφορμή τη διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Κάθε χρόνο πριν τις Γιορτές των Χριστουγέννων, διεξάγεται ο Έρανος Αγάπης. Τα έσοδα του στηρίζουν τις φιλανθρωπικές δράσεις κάθε Ενορίας, το κοινωνικό έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας, καθώς και τη λειτουργία του Γηροκομείου, του Συσσιτίου και των υπόλοιπων Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο Έρανος Αγάπης δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, γεγονός πού μας δυσκόλεψε πολύ στη λειτουργία όλων των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της τοπικής μας Εκκλησίας. Φέτος διεξάγουμε και πάλι τον Έρανο Αγάπης, από 4 έως 20 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να συμμετάσχετε στον Έρανο Αγάπης παίρνοντας τα ειδικά κουπόνια από τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες της Ενορίας σας. Διατηρούμε την ελπίδα ή μάλλον τη βεβαιότητα ότι όλοι εσείς, τα πιστά μέλη της Εκκλησίας, θα συμμετάσχετε όπως πάντα στη συνέχιση της λειτουργίας των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων μας και την άσκηση του κοινωνικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η συνδρομή  του φιλόχριστου και φιλότιμου λαού της  Πιερίας στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως αποτελούσε πάντα την κινητήρια δύναμή της. 

Με τον ελάχιστο αυτό τρόπο ο καθένας μας μπορεί να δώσει τη μέγιστη χαρά στους εμπερίστατους  αδελφούς μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη».