Παγκόσμια γνωστά τα φαράγγια του Ολύμπου  με χιλιάδες επισκέπτες – Χωρίς όμως καμιά υποδομή υποδοχής και εξυπηρέτησης

Περιβάλλον Τουρισμός

Ο μοναδικός συνδυασμός της άγριας ομορφιάς και του μύθου στα φαράγγια του Ολύμπου γίνεται  πρόκληση για τον κάθε επισκέπτη της Πιερίας. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί ξένοι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα με πρώτη επιλογή την κατάβαση των φαραγγιών του Ολύμπου. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερα οργανωμένες ομάδες, εξειδικευμένες στην διάσχιση και κατάβαση   φαραγγιών επιλέγουν τον Όλυμπο, ενώ χιλιάδες είναι οι επισκέπτες από την Ελλάδα.

Την καλή φήμη χτίσει με σταθερά βήματα κάθε χρόνο ο Βασίλης Σίμος με επαγγελματική οργάνωση φροντίζει να οργανώνει διασχίσεις και καταβάσεις. Κάθε χρόνο ομάδες από την Ευρώπη που ειδικεύονται στην αναψυχή και τα αθλήματα βουνού εμπιστεύονται την ομάδα «Olympus Canyoning». Σταθερά τα τελευταία τακτικοί επισκέπτες είναι έρχονται για να απολαύσουν την παγκόσμια μοναδικότητα της άγριας ομορφιάς των φαραγγιών  και να ζήσουν στιγμές αγγίζοντας τον μύθο του Ολύμπου.

Μιλώντας για αυτήν την προσπάθεια ο Βασίλης Σίμος επισημαίνει πως και φέτος  ήταν μια εξαιρετική χρονιά με «καραβάνια» επισκεπτών, οργανωμένων και μεμονωμένων να συρρέουν προς τα φαράγγια». Ο ίδιος ευχαριστεί τους συνεργάτες του που συμβάλλουν στην συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα και είναι, το Alkyon beach  hotel, to armira travel, to Szkonly klub Gorski, τον Αστερία και το MOVE Project, καθώς και όλες τις ομάδες που τον εμπιστεύονται.

Φυσικά ο Βασίλης Σίμος δεν παραλείπει να τονίζει πως ούτε η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ούτε κι ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, τα τελευταία 12 και πλέον χρόνια, δεν ενδιαφέρθηκαν για το χώρο και όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει , όχι μόνο δεν οργάνωσαν τον χώρο υποδοχής τον επισκεπτών στην περιοχή, αλλά «ούτε ένα απλό παγκάκι δεν τοποθέτησαν στο χώρο», με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πλέον με δυσφήμιση η περιοχή…