Θεατρική παράσταση από την Ένωση Ποντίων Πιερίας «Ποίος Είμαι»

Πολιτισμός

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 ο Όμιλός μας συνδιοργάνωσε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στα πλαίσια των εορτασμών στη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας του Θαυματουργού (213μ.χ.-270μ.χ.), θεατρική παράσταση (κωμωδία)  με θέμα «Ποίος Είμαι».

Αξίζει να αναφερθούμε επιγραμματικά στον κύριο λόγο της διοργάνωσης της εκδήλωσης που είναι Ο Άγιος Γρηγόριος ο οποίος γεννήθηκε και έδρασε στην Νεοκαισάρεια του Πόντου (πρώην Κάβειρα). Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εδραίωση του Χριστιανισμού στα πρώτα του βήματα. Η μνήμη του τιμάται και εορτάζεται τόσο από την Ελληνική Ορθόδοξη όσο και από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νεοκαισάρειας τιμά την μνήμη του και εορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό.

Είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε σε μια κατάμεστη αίθουσα, την Θεατρική Ομάδα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας η οποία μας παρουσίασε μια σατιρική θεατρική παράσταση με θέμα «Ποίος Είμαι». Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη. Οι διάλογοι καθώς και όλα τα τραγούδια αποδόθηκαν στην Ποντιακή Διάλεκτο. Αυτό μας έκανε ακόμη ποιο χαρούμενους και υπερήφανους καθώς το σύνολο των κατοίκων της Νεοκαισάρειας έχει Ποντιακή καταγωγή.

Οι προσπάθειες των ηθοποιών να μας προσφέρουν απλόχερα ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου αλλά και να μας προβληματίσουν θετικά, ήταν εξαιρετική. Όπως εξαιρετικές ήταν οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Εκφράζουμε τις βαθιές μας ευχαριστίες στο σύνολο των ηθοποιών, του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Χάρη Αμανατίδη, στον Πρόεδρο κο Κώστα Παπουτσίδη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και στον κο Κοκκινίδη για την παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη υποστήριξη (ήχος, φως, σκηνικά, κ.τ.λ.). Τέλος ευχαριστούμε ολόθερμα τον Εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νεοκαισάρειας Πατέρα Σωκράτη Ξενίδη για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Ενορίας μας καθώς και για την συνεχή του υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλουν όλοι οι φορείς του χωριού μας.

Με το πέρας της παράστασης ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των συμμετεχόντων στην αίθουσα του Ομίλου μας. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μόνιμης Παλαιοντολογικής Έκθεσης του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας.

Ευχόμενοι οι προσπάθειες όλων όσων συμμετείχαν καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας να συνεχιστούν και να αγκαλιαστούν από όλους μας. Διότι το προσφερόμενο έργο προς το κοινωνικό σύνολο μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει. Η στήριξη τέτοιων προσπαθειών αποτελεί εκτός από υποχρέωση όλων μας και Τιμή!