Τα ζητήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συνάντηση Μαρίας Μίχου  –Χρήστου Παπαστέργιου

Πολιτική

  Θέματα περιφερειακής ανάπτυξης με έμφαση την Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με την Πιερία, επικεντρώθηκαν στην συνάντηση ανταλλαγής απόψεων αλλά και ενημέρωσης, μεταξύ της πρώην Βουλευτή Πιερίας και μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρίας Μίχου και μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστου Παπαστεργίου.

  Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στην έδρα του πολιτικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πιερίας, μέσα σε κλίμα προβληματισμού για το υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης σε μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας που δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες και οι οποίες δυστυχώς χάνονται.

  Η κ. Μίχου στην τοποθέτησή της κατέθεσε την αγωνία αλλά και την άποψη για το τι είδους μοντέλου ανάπτυξης χρειάζεται η Πιερία και κατ’ επέκταση η Κεντρική Μακεδονία, ζήτημα που πρέπει να γνωστοποιηθεί στους πολίτες, οι οποίοι και θα εκφραστούν στις  αυτοδιοίκητες εκλογές του 2023.

  Στα ζωτικά και καίρια θέματα  που απασχολούν το Νομό μας, η πρώην Βουλευτής Πιερίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό και χρήζει άμεσης λύσης το πρόβλημα άρδευσης στον ορεινό όγκο του Νομού. Επιβάλλεται η επαναχάραξη και η βελτίωση των υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη, γιατί χωρίς αυτές ο τόπος θα υπολείπεται των απαιτήσεων του τουριστικού προϊόντος. Οι πολιτιστικές δημιουργίες από φορείς και πολίτες, καθώς  και ο αρχαιολογικός μας πλούτος είναι ευρέως γνωστά, πλην όμως δεν τυγχάνουν της υποστήριξης από την κεντρική πολιτεία, αλλά και από την περιφέρεια η οποία δίδει δυστυχώς ιδιαίτερη βαρύτητα μόνο στην συμπρωτεύουσα.»

  Καταλήγοντας, τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι πρωταρχικής προτεραιότητας η εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο το έχει πραγματικά ανάγκη η Κεντρική Μακεδονία, καθώς και η απορρόφηση των κονδυλίων σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Και το επίσης πολύ σημαντικό είναι η ενεργειακή αναβάθμιση και γενικά η αξιοποίηση των πόρων στην Πιερία»