Στην Πιερία ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου: “Κάθε επίσκεψη στην περιφέρεια μάς γεμίζει αισιοδοξία”

Πολιτική

Στο πλαίσιο επισκέψεων ανά την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, συνοδευόμενος από στελέχη της Οργάνωσης, βρέθηκε στον νομό Πιερίας. Στόχος της επίσκεψης ήταν να συναντήσουν νέους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, να συζητήσουν μαζί τους τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης κάθε περιοχής.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αγροκτηνοτροφική μονάδα του 27χρονου Χρήστου Πίτου, στην Κατερίνη. Ο νεαρός Χρήστος, ο οποίος ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη γεωπονική, επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του για να συνεχίσει  την οικογενειακή επιχείρηση, ανέλαβε την ξενάγηση  τα στελεχών της Οργάνωσης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα δραστηριοποίησης νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, ενώ ο νεαρός ιδιοκτήτης υπογράμμισε πως η αιγοτροφία αποτελεί έναν δυναμικά εξελισσόμενο κλάδο στην ελληνική κτηνοτροφία.

Επόμενος σταθμός, ήταν οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Neostroma», στο Παλιό Κεραμίδι Κατερίνης. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς που πρωτοπορεί στην Πιερία, στο χώρο παραγωγής στρωμάτων και προϊόντων ύπνου από το 1979. Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης και να συνομιλήσουν με τα αδέρφια Μπίρτση, τα οποία αποφάσισαν να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση. Η Ράνια, η Αναστασία και ο Αντώνης αναφέρθηκαν στα σχέδια τους αλλά και στη φιλοσοφία τους να κατασκευάζουν συστήματα ύπνου με τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Leonidis Tools & Plastics», μια οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς, που ιδρύθηκε το 1978 και αποτελεί πρωτοπόρο παραγωγό στον κλάδο των εξειδικευμένων πλαστικών, προσφέροντας ένα πρότυπο κέντρο κατασκευής καλουπιών πλαστικού. Η Ξανθίππη και ο Βαγγέλης Λεωνίδης, οι οποίοι συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση 40 και πλέον χρόνων, αναφέρθηκαν στην επιτυχημένη πορεία της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά και στη διάκρισή τους στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021 από το Επιμελητήριο Πιερίας στην κατηγορία επιχειρήσεων που αντέχουν στο χρόνο, περνώντας από γενιά σε γενιά.

Έπειτα, σειρά είχε η εταιρεία «MAXI A.B.E.E.»,  η οποία ιδρύθηκε τo 1988 ως εμπορική επιχείρηση διάθεσης προϊόντων υγιεινής και οικιακής χρήσης. Σήμερα, η εταιρεία «MAXI A.B.E.E.» αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην παραγωγή και επεξεργασία χάρτου. Ο οικονομολόγος Δημοσθένης Πούλιος, συνιδιοκτήτης της επιχείρησης, ανέλαβε την ξενάγηση των στελεχών της ΟΝΝΕΔ στις  εγκαταστάσεις της επιχείρησης και συζήτησε μαζί τους για τις προοπτικές περαιτέρω επέκτασης της, επενδύοντας στην επιμόρφωση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού με βάση τις νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής.

Στη συνέχεια τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «GLOBO STAR» και συνομίλησαν με τον νεαρό ιδιοκτήτη Παύλο Τσουλφά. Πρόκειται για μια επιχείρηση δεύτερης γενιάς, η οποία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία φωτισμού LED και φωτιστικών εξαρτημάτων, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη. Η «GLOBO STAR» απασχολεί περισσότερους από 30 νέους εργαζόμενους, οι οποίοι με όρεξη και έμπνευση μπορούν να πάνε την επιχείρηση ένα βήμα πιο πέρα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός ιδιοκτήτης.

Η επίσκεψη του προέδρου στον νομό Πιερίας ολοκληρώθηκε με μία συζήτηση με νέους από τον νομό, καθώς και με μέλη των τοπικών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ, σχετικά με τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, αλλά και την ανάγκη δραστηριοποίησης των νέων ανθρώπων της περιοχής στους τομείς της βιοτεχνίας, της εστίασης και της πρωτογενούς παραγωγής.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον βουλευτή Πιερίας Σάββα Χιονίδη, τον Δήμαρχο Κατερίνης  Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ ΝΔ Πιερίας Χαράλαμπο Μπρουσκέλη.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε μετά το πέρας της περιοδείας: «Κάθε επίσκεψη στην περιφέρεια μάς γεμίζει αισιοδοξία, καθώς συναντούμε συνεχώς ανθρώπους, που νοιάζονται για τον τόπο τους και ξεχωρίζουν μέσα από τη δουλειά τους. Με την κατάρτιση, την εργατικότητα και την επιμονή τους, πηγαίνουν τις επιχειρήσεις τους ένα βήμα παραπάνω. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε νέους ανθρώπους όπως εσείς, να συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, να συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και να δίνουν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να εργαστούν και να εξελιχθούν. Για την ΟΝΝΕΔ το πιο σημαντικό είναι να συνδημιουργεί με όλους τους νέους το μέλλον. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως στηρίζει τους ανθρώπους, που θέλουν να δουν τη χώρα τους να προκόβει και είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

Στην περιοδεία στον Νομό Πιερίας συνόδευσαν τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου ο υπεύθυνος περιφερειακών οργανώσεων Φάνης Πασχάλης, ο πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Πιερίας Γιώργος Δουλδούρας, ο υπεύθυνος οργανωτικού για θέματα βορείου Ελλάδος Γιάννης Ξιούφης, ο τομεάρχης Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου Γιάννης Ζουμπανιώτης καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Αθανασία Χιονίδου, Θοδωρής Ελευθεριάδης, Παναγιώτης Φωτιάδης, Ευθύμιος Τσίρκος και Μαρία Δουρμούση.