Συμμετοχή του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού στη συνδιάσκεψη του Οργανισμού “Major Cities of Europe”

Κοινωνία

     Ο Οργανισμός “Major Cities of Europe” είναι ένας ανεξάρτητος Οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν ευρωπαϊκές πόλεις και έχει σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Ακόμη, διευκολύνει τις ανταλλαγές εμπειριών, ιδεών και λύσεων για τη χρήση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας (ICT). Ο Οργανισμός συνεργάζεται με πανεπιστήμια και διαφόρους άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του σκοπού του. 

     Η φετινή ετήσια συνδιάσκεψη του Οργανισμού πραγματοποιήθηκε από 2 έως 4 Νοεμβρίου στη Λάρισσα -η οποία είναι μέλος του Οργανισμού- και το “motto” της συνδιάσκεψης ήταν “From Chaos to Cosmos”. Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας συμμετείχε στη συνδιάσκεψη, προσκεκλημένος του Δημάρχου Λαρισσαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη. 

     Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνδιάσκεψη ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τρικαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Παπαστεργίου. Χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Λιβάνιος. 

     Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Μανώλας ανέφερε:

     «Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λαρισσαίων κ. Καλογιάννη είχα τη χαρά να συμμετάσχω στην ετήσια συνδιάσκεψη του Οργανισμού ”Major Cities of Europe”. Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη συνδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων και ομιλητές από 15 χώρες. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις ανάγκες των δήμων μας και τους τρόπους προωθήσεως του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών μας, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους συνδημότες μας.