Δημοτικό Πάρκο: Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στη 2η Γιορτή Μελιού

Αγροτικά

Ποικιλία ελληνικών μελιών και προϊόντων της μέλισσας, παιδικό θέατρο, θέατρο σκιών,  μουσική κ.α. δρώμενα για μικρούς και μεγάλους συνέθεσαν το σκηνικό της 2ης Γιορτής Μελιού, που με αθρόα προσέλευση επισκεπτών φιλοξενήθηκε από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου, στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης.

Η όμορφη όπως εξελίχθηκε γιορτή, αποτέλεσε τόπο συνάντησης  των ανθρώπων της μελισσοκομίας από όλη την Πιερία με το καταναλωτικό κοινό και μία εξαιρετική συνέχεια του επιτυχημένου από πέρυσι εγχειρήματος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας “Ο Αγ. Φιλάρετος” και του Δήμου Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διατροφική αξία του μελιού και γενικότερα όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για το μέλι, παρουσίασε στην ομιλία της κατά την έναρξη της γιορτής, η Φωτεινή Παπαδοπούλου, υποψήφια διδάκτορας Μελισσοκομίας, τμήμα γεωπονίας ΑΠΘ.

Παράλληλα, μελωδικά τραγούδια και μουσικές Ελλήνων δημιουργών, που όλοι έχουμε αγαπήσει φιλοξένησε το βράδυ της Παρασκευής, η 2η Γιορτή Μελιού. “Όχημα”, στο μοναδικό αυτό μουσικό ταξίδι, η Μαρίκα Φωτοπούλου (φωνή -βιολί) και ο Δημήτρης Δριστάς (φωνή -κιθάρα). Σειρά είχε το απόγευμα του Σαββάτου, η «Μελισσούλα, η μικρή κόρη του Ήλιου» από το Θέατρο Πήγασος. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, εύπιστους και δύσπιστους, χαρούμενους και λυπημένους, αισιόδοξους και απαισιόδοξους.

Επιπλέον, το Θέατρο Σκιών από τον Δημ. Παρασκευόπουλο με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Ανθοπώλης» και οι παράλληλες εκδηλώσεις («ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – Συμεών Δερμεντζίδης, Ζωγράφος – Σχεδιαστής – Γραφίστας, ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ – ΠΑΠΑΤΟΛΙΚΑ ΕΛΕΝΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ FACE PAINTING, Γιώτα Παπαδοπούλου – MARILETAS CREATIONS, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι) ενθουσίασαν τους λιλιπούτειους επισκέπτες.

«Η γιορτή μελιού ξεκίνησε πέρυσι ως  μια ευκαιρία να γνωρίσουμε το Πιερικό μέλι, καθώς και την εξαιρετική δουλειά των μελισσοκόμων μας. Φέτος έγινε το επόμενο καθοριστικό  βήμα με ιδιαίτερη επιτυχία και σταδιακά δημιουργούμε έναν νέο θεσμό. Θερμά συγχαρητήρια στο Μελισσοκομικό Σύλλογο Πιερίας «Ο Αγ. Φιλάρετος», για την εξαιρετική συνεργασία στη συνδιοργάνωση της γιορτής, στους εθελοντές και σε όλους τους συντελεστές» σημειώνει σε δήλωσή του,  ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Τον Δήμο και τον Δήμαρχο Κατερίνης για την ανταπόκριση και εποικοδομητική και φέτος συνεργασία, όλους τους συντελεστές, καθώς και το κοινό για την θετική ανταπόκριση ευχαρίστησε ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Τσερτικίδης. «Η 2η Γιορτή Μελιού αναδεικνύεται ως  ιδανικός τόπος προβολής – προώθησης του μελιού και των ποιοτικών προϊόντων των τοπικών παραγωγών μας στο καταναλωτικό κοινό.  Έγινε με επιτυχία και το επόμενο καθοριστικό βήμα και συνεχίζουμε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, όλα τα προϊόντα που διατέθηκαν ήταν ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους από διαπιστευμένο εργαστήριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό στη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Χριστοφορίδης. Πολύτιμες υπηρεσίες υγειονομικής κάλυψης παρείχαν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, ενώ η διοργάνωση έγινε με την επιτήρηση – συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας.