Αποκαταστάσεις ενδοδημοτικής οδοποιίας στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Κοινωνία

Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων ενδοδημοτικής οδοποιίας πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 17-10-2022 σε οικισμούς του δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Μανώλας ανέφερε:

«Επιτέλους!!! Μετά από πολλή καθυστέρηση ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες αποκαταστάσεως τμημάτων ενδοδημοτικής οδοποιίας που είχαν διακοπεί λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στην αρχική Μελέτη. Με πολλές προσπάθειες τόσο σε πολιτικό αλλά κυρίως σε τεχνικό επίπεδο (από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου) ξεπεράστηκαν τα έως τώρα προβλήματα και οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Τον Αύγουστο 2018 είχε υποβληθεί από το δήμο μας στην “ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.” Μελέτη για χρηματοδότηση από Πρόγραμμα CLLD/Leader, προκειμένου να βελτιωθεί η ενδοδημοτική οδοποιία (συνολικά, 12 δρόμοι). Τον Δεκέμβριο 2019 εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα, οπότε τον Ιανουάριο 2020 ενεγράφη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και τον Φεβρουάριο 2020 υπογράψαμε με την Αντιπεριφερειάχη και Πρόεδρο του Δ.Σ. & Ε.Δ.Π. Leader κ. Σοφία Μαυρίδου τη σχετική σύμβαση. Η έναρξη των εργασιών έγινε με τρεις (3) δρόμους σε Αιγίνιο, Κίτρος και Αλώνια, αλλά δυστυχώς, προβλήματα που διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν στη Μελέτη, οδήγησαν σε διακοπή των εργασιών. Ευτυχώς, όπως προανέφερα, ξεπεράστηκαν τα έως τώρα προβλήματα και απαναξεκίνησαν οι εργασίες. Οι προς αποκατάσταση δρόμοι (σύμφωνα με τη Μελέτη) είναι συνολικά οκτώ (8). Ειδικότερα, ανά ένας (1) σε Μακρύγιαλο, Μεθώνη και Καταχά, δύο (2) στην Πύδνα και τρεις (3) στο Αιγίνιο.

Είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετούς δρόμους των οικισμών του δήμου μας. Για το λόγο αυτό, οι προσπάθειες μας συνεχίζονται.»