110 χρόνια ελεύθερη Κατερίνη| Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση (φωτο+video)

Κοινωνία

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι αρχές της Κατερίνης τίμησαν σήμερα την 110η επέτειο από της απελευθέρωση της πόλης. Την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις εκπροσώπησε η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, ενώ παραβρέθηκαν οι αρχές του τόπου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης Δοξολογία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γεωργίου. Τον Πανηγυρικό εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Ναχόπουλος Νίκος.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ενώ παραβρέθηκαν ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι των Αδελφοποιημένων Δήμων Μoosburg Αυστρίας και Maintal Γερμανίας, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας και στη συνέχεια η καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμαριάς.