Από τις 5 Οκτωβρίου η λειτουργία της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής για τις οικιστικές πυκνώσεις

Περιβάλλον

Από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου 2022, θα είναι ενεργή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής για τις οικιστικές πυκνώσεις, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο και όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

👉 Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι κάτοχοι κτιρίων οικιστικής χρήσης σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, που εμφανίζουν λειτουργική ενότητα, έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις ρυθμίσεις των οικιστικών πυκνώσεων και να τακτοποιήσουν τις δομημένες επιφάνειες ιδιοκτησίας τους για 30 χρόνια. Κατόπιν της υποβολής αίτησης υπαγωγής στις παραπάνω ρυθμίσεις, η οποία, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, συνοδεύεται από παράβολο των 250€, παγώνουν οι διοικητικές πράξεις προστίμων και κατεδαφίσεων.

Η λειτουργία και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται στην ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/68161/3775/21 (Β΄3253) με τίτλο «Όροι και προδιαγραφές λειτουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας της παρ. 1 του άρθρου 52 του ν. 4685/ 2020».