ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Κοινωνία

Με δράσεις προληπτικής ιατρικής, καμπάνια κατά του ηλικιακού ρατσισμού και στον επίλογο με γλέντι για τα μέλη τους, γιόρτασαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης, την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του εορτασμού, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στη διάρκεια της εβδομάδας από το Α’ ΚΑΠΗ (πλατεία Ηρώων), όπου οι ηλικιωμένοι ενημερώθηκαν για το θέμα του ηλικιακού ρατσισμού, προκειμένου να είναι και οι ίδιοι σε θέση να ευαισθητοποιούν σχετικά τους δημότες.

Επιπλέον,  στο ΚΑΠΗ Ρητίνης, έγιναν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, που επικεντρώθηκαν σε μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων από τη νοσηλεύτρια των ΚΑΠΗ. Στο πλαίσιο μιας ολιστικής αντιμετώπισης ακολούθησε και εξατομικευμένη ακουομέτρηση σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΚΒΕ.

Σήμερα Σάββατο 01/10  ανήμερα του εορτασμού, στο Πάρκο και στην Πλατεία Ελευθερίας, στελέχη και μέλη των ΚΑΠΗ διένειμαν φυλλάδια και ενημέρωσαν τους πολίτες για τον ηλικιακό ρατσισμό. 

Στον επίλογο της ημέρας, στο χώρο του Πάρκου, έγινε η καθιερωμένη συνεστίαση των μελών των ΚΑΠΗ, από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας. Τις εκδηλώσεις χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος  ενθάρρυνε τα μέλη «να συνεχίσουν τη δημιουργική τους ενασχόληση με τις δράσεις των ΚΑΠΗ», ενώ παρέστη και χαιρέτισε και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιάννης Νταντάμης.

Πρωταγωνιστές στο γλέντι της ημέρας ήταν τα μέλη των ΚΑΠΗ με το ανεξάντλητο κέφι τους.