2o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους 1 & 2 Οκτωβρίου 2022

Αγροτικά

Μετά από το επιτυχημένο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του βουνού και του δάσους, τον Ιούνη του 2022 στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, η Αντιδημαρχία Τουρισμού Δ. Κατερίνης διοργανώνει σε συνεργασία με την ΔΕΕΕΚ/Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95.3FM, τον ΟΠΠΑΠ Δ. Κατερίνης και τοπικούς φορείς του Ελατοχωρίου, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του βουνού και του δάσους με έδρα το πανέμορφο Ελατοχώρι.

Το πλούσιο πρόγραμμα της διήμερης γιορτής των τοπικών γεύσεων της Κατερίνης έχει στο επίκεντρο τον επισκέπτη. Μία σειρά δράσεων που πλέκουν με ένταση την τοπική γαστρονομία με την φύση, τους ντόπιους ανθρώπους καθώς και τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής. Δύο εικοσιτετράωρα απόλυτης φιλοξενίας, με γεύσεις και αρώματα.

Στην ανοικτή ολοήμερη έκθεση των τοπικών παραγωγών οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γευθούν και να αποκτήσουν τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Στον χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιούνται ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις και κεράσματα με τοπικά εδέσματα από τοπικούς chef, εστιάτορες και ντόπιες μαγείρισσες που έχουν ήδη ξεπεράσει σε αριθμό τις προσδοκίες μας. Το Master Junior Chef της Κυριακής βάζει στο επίκεντρο τους μικρούς μάγειρες που θα μαγειρέψουν παρέα με chef, νηπιαγωγό και ειδική διαιτολόγο. Master classFood & Wine Pairing για τους εκλεπτυσμένους γευσιγνώστες στο «The Bar», έναν χώρο εξαιρετικής αισθητικής που ταιριάζει απόλυτα στο χειμερινό resort του παλιού οικισμού. Οι φυσιολάτρες θα έχουν την ευκαιρία το Σάββατο 1/10 να περπατήσουν μαζί με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κατερίνης στο Μονοπάτι των Μουσών ενώ το πρωί της Κυριακής 2/10 θα ζήσουν την εμπειρία των ξυλοκόπων της περιοχής συνοδευόμενοι από τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Ελατοχωρίου στη θέση «Μπάρα», με μαγειρέματα, τσίπουρο και μεζέδες μέσα στο δάσος. Η «Βεγγέρα» σε τοπικές αυλές και σαλόνια του χωριού θα αναβιώσει την τοπική φιλοξενία με τα παραδοσιακά κεράσματα των Ελατοχωριτών. Ξεχωριστή εκδήλωση του Σαββάτου, η συναυλία του λαϊκού συνόλου της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης ενώ την Κυριακή το γιορτινό γαστρονομικό διήμερο θα κλείσουν με παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελατοχωρίου, το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί της Παράδοσης» .