Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ – Έναρξη στις 29/09 από τα ΚΑΠΗ Ρητίνης

Κοινωνία Υγεία

Δράσεις προληπτικής ιατρικής με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου), προγραμματίζονται από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης, με αφετηρία το ΚΑΠΗ Ρητίνης, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων από τη νοσηλεύτρια των ΚΑΠΗ. Στο πλαίσιο μιας ολιστικής αντιμετώπισης θα ακολουθήσει εξατομικευμένη ακουομέτρηση σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΚΒΕ.

Μετά το πέρας των μετρήσεων θα παρατεθεί μπουφές με κεράσματα και αναψυκτικά.

«Με προτεραιότητα την υγεία, τόσο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας όσο και στη συνέχεια, η  άρση του κοινωνικού και χωροταξικού αποκλεισμού επιβάλει την ισότιμη πρόσβαση και συμβολή στην κοινωνική δικαιοσύνη και των μελών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιάννης Νταντάμης.

Υπενθυμίζεται, ότι, στις 14 Δεκεμβρίου 2020, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την περίοδο 2021-2030 Δεκαετία υγιούς γήρανσης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υιοθέτησε αυτή την προσέγγιση με την προτροπή για κινητοποίηση της διεθνούς δράσης για τη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, των οικογενειών και των κοινοτήτων τους.