5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Compartments Dance Project”: 18 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Ψυχαγωγία

ετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επανέρχεται για 5η χρονιά στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο  το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

14 χορευτικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού και συνομιλούν με τους θεατές μέσα από πρωτότυπες χορευτικές performances σύντομης διάρκειας (10-20 λεπτά), καθημερινά για ένα συνεχές 15ήμερο.

Σκηνικό χώρο του Φεστιβάλ έως τώρα αποτελούσαν το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο.

Στη φετινή διοργάνωση ο προβολέας φωτίζει το νέο εξοπλισμένο υπαίθριο stage της Αποβάθρας του Τρένου στο Ρουφ, όπου οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες επέλεξαν για να παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους.

Σχετικά με τη θεματολογία των performances η Τατιάνα Λύγαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, σημειώνει:

Οι νέοι καλλιτέχνες σε κάθε διοργάνωση διευρύνουν το γενικό θεματικό πλαίσιο του «ταξιδιού» που θέτει το φεστιβάλ ερευνώντας θέματα που προβάλλουν οι εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες και οι προβληματισμοί της εποχής.

Στη φετινή διοργάνωση το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών εστιάζεται σε προσωπικές και εσωτερικές «διαδρομές» και διεργασίες, στην επιδραστική ιδιότητα του χρόνου, την αναζήτηση της ταυτότητας, τη θέση της γυναίκας απέναντι στα πατριαρχικά και κοινωνικά στερεότυπα, τη θέση του ατόμου απέναντι στις ρίζες, την κοινωνία και το παρελθόν, την αποδόμηση της δυαδικότητας, την αναζήτηση της επικοινωνίας αλλά και την επίδραση της τεχνολογίας στη δημιουργία ψευδαισθήσεων.