Νίκος Τσιαμπέρας: “Ειδικό Δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Γιατί Δήμαρχε;”

Κοινωνία

Έναρξη σχολικής χρονιάς.Αύλειος χώρος  Ειδικού Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Κατερίνης . Δημοτικό Σχολείο για μαθητές ΑΜΕΑ. Ένας χώρος που πρέπει να χαρακτηρίζεται πλέον από ασφάλεια για την απρόσκοπτη κίνηση και ελεύθερο παιχνίδι των μαθητών μας με ειδικές ανάγκες. Για τους μαθητές μας με έντονα κινητικά προβλήματα, για τους μαθητές μας που κινούνται με αμαξίδιο αλλά και για τους μαθητές που μπορούν  να τρέξουν, να παίξουν και πρέπει χωρίς κίνδυνο να απολαύσουν τα παιδαγωγικά οφέλη του διαλλείματος.Η κατάσταση απαράδεκτη. Η κοροϊδία συνεχής. Ένας χρόνος και μισός υπομονής και αναμονής. Τέσσερις επισκέψεις αντιδημάρχων. Δύο προσωπικές μου παρεμβάσεις στο δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον του δημάρχου , που συνοδεύτηκαν από διαβεβαιώσεις του δημάρχου και των αντιδημάρχων κ. κ. Κυριακίδη κ Νταντάμη Γιώργο για την άμεση επίλυση….όμως ψευδών υποσχέσεων συνέχεια…

Νίκο

Πέρασαν τα Χριστούγεννα που μας υποσχέθηκαν του 2021, πέρασε και το Πάσχα του 2022, πέρασε και ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι γιατί μας λέγανε ότι πρέπει να γίνει σε περιόδους που είναι κλειστό το σχολείο. Κάπου μέσα στην συνεχή αναβλητικότητα και τα ψέματα, άρχιζαν να ψελλίζουν ότι είναι μεγάλο το κόστος…Είναι ντροπή να μιλάμε για κόστος απέναντι σε αυτά τα παιδιά, όταν έχετε δώσει εκατομμύρια αναθέσεων και κυρίως όταν είχατε την υπομονή μας και την ανοχή δύο ολόκληρων χρόνων για τον ανάλογο προγραμματισμό. Προφανώς θεωρείτε τα λεφτά “χαμένα” , εκ του αποτελέσματος. Τα ατυχήματα συνεχή και αυξανόμενα. Ο χειμώνας που έρχεται θα επιδεινώσει την ήδη τραγική κατάσταση.
  Δυστυχώς όμως όποιος δεν σέβεται και δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες ενός τέτοιου ευαίσθητου κομματιού της κοινωνίας μας, δεν σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό του κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ. Πόσο μάλλον όταν χαρακτηρίζεται ως αρμόδιος και υπεύθυνος για την τήρηση και διασφάλιση των αναγκαίων, αυτονόητων.
Είναι ειλικρινά ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Τσιαμπέρας Νικόλαος
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής Α/θμιας.

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης