Πιερία | Eπανέρχεται η ειδικότητα των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) – Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

Κοινωνία Τουρισμός

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, επανέρχεται η ειδικότητα των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Πιερία και συγκεκριμένα στα τμήματα της ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ. Την ανακοίνωση έκαναν από κοινού ο Πρόεδρός της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο διευθυντής της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Παναγιώτης Μαρινόπουλος και ο υποδιευθυντής της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Αθανάσιος Καραβέργος.

“Ο Τουρισμός είναι οι άνθρωποι του”

Ως Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας στηρίζουμε το εκπαιδευτικό κομμάτι γιατί πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση παράγει καταρτισμένα στελέχη τα οποία συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών”, επεσήμανε ο κ. Τσιτλακίδης και πρόσθεσε ότι η ΕΞΕΠ στηρίξει ανεπιφύλακτα και με ενθουσιασμό τη δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος και επεσήμανε ότι ως ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνεισφέροντας σε όποιο κομμάτι τους αναλογεί. “Ο Τουρισμός είναι οι άνθρωποι τους” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ. Ο . Τσιτλακίδης αναφέρθηκε επίσης στην “Ημέρα Καριέρας” που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 2η χρονιά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ κ. Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από την πανδημία για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος. Σημείωσε ωστόσο, πως παρά το γεγονός ότι η τεχνική εκπαίδευση δίνει την επιλογή για άμεση αποκατάσταση στη χώρα μας, η συμμετοχή δεν είναι ικανοποιητική.

Ο υποδιευθυντής κ. Καραβέργος επεσήμανε ότι ότι η φοίτηση είναι διετής και περιλαμβάνει παράλληλα και την πρακτική άσκηση από το πρώτο έτος εξασφαλίζοντας μισθό και ένσημα.

Αίτηση μπορούν να κάνουν νέες και νέοι ηλικίας 15-29 ετών.

Στην ειδικότητα “Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων” ο εργαζόμενος είναι ένας ειδικευμένος υπάλληλος, υπεύθυνος για τη διαχείριση τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων.

Ειδικότερα, δραστηριοποιείται:

στη διαχείριση (παραγγελία, αποθήκευση, συντήρηση και διακίνηση) υλικών και ποτών των επισιτιστικών τμημάτων και µονάδων,

στη διοίκηση δωµατίων, ορόφων, τροφίµων και ποτών, συνεδριακών χώρων, καθώς και τµηµάτων άθλησης και ψυχαγωγίας πελατών και

στην εφαρμογή επιχειρησιακών και διεθνών ηλεκτρονικών ξενοδοχειακών προγραµµάτων διαχείρισης και λειτουργίας όλων των τμημάτων ενός ξενοδοχείου.

Περισσότερες πληροφορίες