Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό με προγράμματα του ΟΑΕΔ

Τουρισμός

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες η Βουλευτής με το Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, ήταν η επαγγελματική εκπαίδευση και η ποιοτική και όσο το δυνατόν πληρέστερη κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων.

Με στόχο να μπορέσουν να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας, και να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Μάνη τόνισε την ανάγκη εμπλουτισμού του προγράμματος σπουδών και δημιουργίας νέων ειδικοτήτων και στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α. Κατερίνης, προοπτική στην οποία εμφανίστηκε θετικός ο Διοικητής.

Επίσης, η Βουλευτής μετέφερε στον κύριο Πρωτοψάλτη τα ζητήματα που της έθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, και ενώ επίκειται και νέα συνάντησή της με όλη τη Διοίκηση της Ένωσης, με κυριότερο φυσικά αυτό της έλλειψης προσωπικού στον τομέα του τουρισμού.

Ένα κρίσιμο ζήτημα για τον τουρισμό της Πιερίας, έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας, που όπως η κυρία Μάνη επισήμανε, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ο κύριος Πρωτοψάλτης διαβεβαίωσε τη Βουλευτή ότι θα είναι σε επικοινωνία για το θέμα αυτό, καθώς γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού, για κατάρτιση και εκπαίδευση ανέργων, ώστε να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί ο τουριστικός κλάδος.

Αντικείμενο συζήτησης μεταξύ άλλων ήταν και το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών, μία εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που στήριξε χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας.

Η κυρία Μάνη προσκάλεσε τέλος τον κύριο Πρωτοψάλτη να επισκεφτεί την Κατερίνη και τις υπηρεσίες της Δ.ΥΠ.Α. στην Πιερία, κάτι που όπως τη διαβεβαίωσε, θα πράξει προσεχώς.